Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Fira Destaca s'acomiada després de superar el repte de les 7.000 visites i tornarà en la seua versió en ruta l'any que ve a l'Alcora

divendres, 18 de novembre de 2022

Destaca 2022. Cloenda_5

Fira Destaca, l'esdeveniment de transferència científica, tecnològica i d'innovació referent a la Comunitat Valenciana, ha tancat hui les seues portes amb un balanç positiu d'impacte i interaccions generades en favor de l'ecosistema innovador i el foment de la ciència i la investigació. Així ho han constatat hui el director de la fira i de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, Juan Carda, i l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, durant l'acte de clausura de la cita biennal, que ha superat el repte d'aconseguir les 7.000 visites durant els tres dies de duració i que ja prepara la versió en ruta per a l'any que ve, que en aquesta ocasió viatjarà a l'Alcora.

Benlloch ha assegurat que amb aquesta nova edició de fira Destaca, impulsada per la Càtedra d'Innovació Ceràmica i l'Ajuntament de Vila-real, "hem sembrat idees, coneixement, contactes, optimisme, i ara depén de nosaltres recollir els fruits". L'alcalde ha agraït el treball i l'esforç de totes les persones i equips implicats en l'organització de la fira, i especialment del director, Juan Carda. A més, ha advocat per continuar replicant Destaca, com ja s'està fent des de 2017 amb la versió Destaca en Ruta que, després de passar per Vinaròs, la Vall d'Uixó i Orpesa, l'any vinent recalarà a l'Alcora. L'alcalde ha assenyalat com a fortaleses d'aquest esdeveniment de transferència la seua capacitat per a "posar en contacte universitats, empreses i administracions; per a obrir oportunitats d'internacionalització, a través de la participació de països convidats; generar optimisme i teixir aliances amb el nostre entorn". A més, ha incidit que Destaca "demostra l'èxit d'un model que ja ningú posa en dubte, el de l'aposta per la innovació des de l'àmbit local".

L'acte de clausura ha comptat també amb la participació del vicerector d'Investigació i Innovació de la Universitat d'Aveiro, Artur Manuel Soares da Silva. Per part seua, Juan Carda ha subratllat la bona resposta per part d'empreses i institucions que han participat en les diferents activitats divulgatives i expositives de la fira, el principal objectiu de la qual és transferir el coneixement i la investigació des de l'àmbit acadèmic a les empreses. A més ha destacat els més de mil escolars que han passat pels tallers desenvolupats pel Laboratori de Química Aplicada de l'UJI amb la finalitat de fomentar l'interés per la ciència entre els més joves. També ha incidit en l'impacte que Destaca ha tingut en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials i ha conclòs la seua intervenció agraint a tots els qui han fet possible una nova edició de fira Destaca i tots els participants, un agraïment al qual també s'ha sumat l'alcalde, José Benlloch.

Fira Destaca 2022

Galeria multimèdia

Imatges

Destaca 2022. Cloenda_2 Destaca 2022. Cloenda_3 Destaca 2022. Cloenda

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es