Inici

L'SPV avança en la prevenció d'inundacions i la millora de la xarxa amb el segellat antifiltracions del col·lector de Pius XII

diumenge, 20 de novembre de 2022

Obres per al segellat del col·lector de Pius XII_1

El Pla de prevenció d'inundacions impulsat per l'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Públics, ha escomés aquesta setmana un ambiciós projecte de millora en la xarxa de pluvials que acabarà amb les filtracions detectades al col·lector de l'avinguda de Pius XII. Amb aquest objectiu, s'ha col·locat en la canalització un revestiment per a evitar les fugues amb un material d'autosegellament en els 75 metres que discorren des de la cantonada amb el carrer de Benedito i la torre Motxa. El projecte, a càrrec de Facsa, té un cost de 60.000 euros, finançat al 50 % per la Generalitat.

"Es tracta d'un projecte molt important perquè ens ajudarà a evitar les molèsties que les filtracions en el col·lector provocaven en els residents de la zona i a avançar en la millora de la xarxa de sanejament i de pluvials, amb solucions modernes que revertiran també en una millor resposta davant d'episodis d'inundacions per pluges intenses com el que hem viscut recentment", assenyala el regidor de Serveis Públics Vila-real, Xus Madrigal. El sistema utilitzat, a més, ha evitat haver de tallar l'avinguda de Pius XII, una de les artèries principals de la ciutat, que, amb mètodes convencionals, hauria d'haver estat tancada al trànsit diversos dies.

"Malgrat les greus dificultats econòmiques que arrosseguem a l'Ajuntament de Vila-real a conseqüència dels sobrecostos energètics, la crisi de preus fruit de la guerra d'Ucraïna i l'herència urbanística i de deute del PP, la prevenció d'inundacions i la modernització de la xarxa són qüestions de seguretat i de servei públic irrenunciables, en el marc del Pla extraordinari d'ajust i priorització pressupostària anunciat per l'alcalde, José Benlloch", recorda Madrigal.

El segellament del col·lector de l'avinguda de Pius XII se suma a altres actuacions escomeses enguany per a la millora de la xarxa de sanejament i de pluvials, com la creació d'un tanc d'aigües al carrer de Pere III, la millora de l'anell de connexions al carrer del Cordó o la renovació de la xarxa al carrer de la Mare de Déu de Gràcia, entre d'altres.

Galeria multimèdia

Imatges

Obres per al segellat del col·lector de Pius XII Obres per al segellat del col·lector de Pius XII_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es