Inici -> La teua ciutat

Vila-real encén aquest divendres el Nadal amb la inauguració de la il·luminació especial que enguany arribarà encara més als barris

dimarts, 22 de novembre de 2022

Imatge d'arxiu de l'encesa de les llums de Nadal

Vila-real encendrà aquest divendres la il·luminació especial amb la qual l'Ajuntament vol estendre l'ambient nadalenc per tota la ciutat a través d'una decoració que afavorirà la dinamització econòmica del municipi garantint la sostenibilitat i l'eficiència energètica. Enguany, a més, el Nadal arribarà encara més si cap als diferents barris gràcies a la iniciativa de la Regidoria de Serveis Públics per la qual s'instal·laran llums led nadalenques en huit arbres -sis d'ells de nova plantació- repartits per diferents zones de la ciutat.

El regidor responsable de l'àrea, Xus Madrigal, ha recordat que l'Ajuntament Vila-real compta amb un contracte en vigor des de l'any passat per a la instal·lació de lluminàries led i llums de baix consum, en carrers principals, avingudes i centre per als vianants, a través de la col·locació de més de 200 motius nadalencs. Aquest contracte té entre les seues principals característiques l'aposta per lluminàries de baix consum que asseguren l'eficiència energètica, en un moment especialment complicat per l'increment de la factura de la llum. "La il·luminació nadalenca és un element imprescindible per a la dinamització comercial i social durant aquestes festes", assegura Madrigal, qui afig que "per això hem apostat per buscar solucions per a garantir aquest enllumenat especial amb un estalvi energètic que reduïsca els costos".

A més, els barris adquiriran un protagonisme encara més especial enguany a través de la il·luminació de huit arbres de Nadal amb llums led en diferents carrers i places del nucli urbà, tal com avança l'edil de Serveis Públics. Així mateix, també s'implicarà les associacions de veïns en la decoració d'aquests arbres, sis dels quals són de nova plantació. Es tracta de mitja dotzena de pins blaus que l'empresa concessionària del Servei Municipal de Jardineria plantarà sense cost afegit per a l'Ajuntament. Els altres dos són exemplars que ja existeixen en l'actualitat. Els arbres de Nadal estaran situats al jardí de Jaume I, voltants de la piscina Yurema Requena, plaça de la Maiorasga, plaça de la Llibertat, pavelló Sebastián Mora, barri de Melilla, Ciutat Esportiva Municipal i avinguda d'Alemanya.

Aquesta iniciativa, emmarcada en un programa de foment de la participació ciutadana, té tres eixos centrals: la sostenibilitat, a través de la reforestació d'espais urbans amb la plantació de nous arbres; l'aposta per estendre l'ambient i l'alegria de Nadal als diferents barris; i la participació veïnal implicant les associacions de veïns. Així, l'Ajuntament il·luminarà els arbres amb llums led i animarà als col·lectius de cada barri a decorar-los al seu gust. "Després dels anys tan durs de pandèmia, viurem el primer Nadal sense cap mena de restricció ni mesura sanitària i volem que més que mai Nadal siga present en cada racó de la ciutat", remarca el regidor.

L'encesa de la il·luminació de Nadal tindrà lloc aquest divendres, 25 de novembre, a les 18.00 hores, amb el tradicional acte d'inauguració a la plaça Major, que comptarà amb un espectacle d'animació i l'assistència de les autoritats locals, així com la reina de les festes, Maria Carmona, i les seues dames.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es