Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Caixa Rural Vila-real presenta el seu calendari solidari dedicat al centenari del Villarreal CF

dimecres, 23 de novembre de 2022

Presentació del calendari solidari de Caixa Rural Vila-real_5

La presidenta de Caixa Rural Vila-real i de la seua fundació, Sonia Sánchez, ha presentat juntament amb l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, el calendari solidari 2023 que enguany destina els seus beneficis a Neurovila, un centre sanitari que naix des de XiCaEs dirigit a la població afectada pel dany cerebral adquirit (ictus, traumatismes cranioencefàlics, tumors cerebrals, etc). També assumeix pacients amb altres patologies d'origen neurològic com ara demències i esclerosi múltiple.

Sonia Sánchez ha assenyalat que és fonamental donar suport a la labor que realitza Neurovila perquè continue creixent i ajudant tant des del punt de vista de la prevenció com del tractament. "Des de la seua obertura han passat un total de 24 usuaris per aquest recurs i 16 d'ells continuen actius en l'actualitat. Es tracta de persones afectades d'ictus, deterioració cognitiva lleu moderada, demències vasculars i alzhèimer fins a la malaltia de Parkinson".

Cada any el calendari se centra en una temàtica diferent relacionada amb la ciutat de Vila-real. En aquesta ocasió, a causa de l'estret vincle històric i a l'afecte que Caixa Rural Vila-real té al Villarreal CF, el calendari mostrarà les fites històriques més rellevants d'aquests 100 anys del club. Per a l'elaboració del calendari, la Fundació ha comptat amb la col·laboració d'Aureli Sánchez, un gran aficionat i historiador del Villarreal CF que ha recopilat fotografies i efemèrides realitzant investigacions en hemeroteques i arxius municipals.

"La meua passió pel Vila-real des de molt xicotet em va portar a guardar revistes, vídeos i fins i tot a investigar en hemeroteques per a aprofundir més en la història del club i continue amb aquesta labor. En el calendari hem volgut remarcar 127 dates destacades en la història del Villarreal, les quals hem dividit en: efemèrides, partits històrics, títols i ascensos, persones destacades i l'estadi. A més, cada mes hem volgut ressaltar un jugador que ha sigut rellevant en la història del club", explica Aureli Sánchez.

L'alcalde de la ciutat, per part seua, ha subratllat que aquest calendari no ha faltat mai en cap casa de Vila-real des de fa molts anys. "Des de l'Ajuntament estem molt orgullosos d'iniciatives com aquesta perquè són útils per a la societat i a més, tenen un caràcter solidari. El model de Vila-real és un model que treballa la proximitat, la col·laboració pública i privada, l'aliança amb la societat civil, la responsabilitat social i el lideratge cooperatiu", apunta el primer edil.

A la roda de premsa també ha assistit Héctor Font, adjunt a la direcció de metodologia de futbol base del Villarreal CF, que ha explicat la importància per als vila-realencs i vila-realenques de comptar amb un equip com el Villarreal i gaudir de tots els seus assoliments. També ha aprofitat per a donar l'enhorabona a Caixa Rural Vila-real per aquesta iniciativa solidària.

Finalment, el president de la Cooperativa Catòlica Agrària, Juan José Ortells, ha explicat els punts d'adquisició dels calendaris i ha recordat que a partir del dilluns els pensionistes de Caixa Rural Vila-real poden recollir el seu lot nadalenc a la plaça de la Vila en horari de 10 a 19 hores. "El donatiu per a adquirir el calendari són 3 euros i es poden adquirir a les oficines de Caixa Rural, la Cooperativa i la botiga oficial del Villarreal CF. Com a novetat, podran reservar el seu calendari per bizum fent un donatiu a l'ONG XiCaEs i recollir-lo a partir del 12 de desembre al centre social de la Fundació".

D'altra banda, el president de la Cooperativa ha donat a conéixer la programació nadalenca que durà a terme la Fundació Caixa Rural durant les pròximes festes. El dissabte 17 de desembre tindrà lloc el concert especial de Nadal a càrrec de la Unió Musical La Lira i el diumenge a les 12 hores, la tradicional missa de Nadal a la parròquia Arxiprestal.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del calendari solidari de Caixa Rural Vila-real_4 Presentació del calendari solidari de Caixa Rural Vila-real_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es