Inici -> Àrees -> Proximitat -> L'alcalde al barri -> Visites de l'alcalde al barri

Benlloch subratlla la potència d'oportunitats al barri de l'Hospital amb nous serveis com el futur centre integrat d'FP

dijous, 24 de novembre de 2022

Alcalde al barri del Hospital

La campanya "L'alcalde al barri" ha fet parada hui al barri de l'Hospital, un dels barris "amb més potencial de desenvolupament i oportunitats en el projecte de la nova Vila-real del segle XXI", segons ha afirmat l'alcalde, José Benlloch, durant la seua visita, en la qual ha estat acompanyat per representants de l'associació de veïns i la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca. El primer edil ha incidit en la gran transformació que ha experimentat aquest districte en els últims deu anys i sobretot ha destacat les expectatives de creixement, tant residencial com de serveis, amb nous recursos com el futur centre integrat d'FP especialitzat en edificació i obra civil. "El barri de l'Hospital ha passat de ser, fa només deu anys, un exemple dels empastres i l'abandó que ens va deixar el govern del PP, a convertir-se en un barri integrat en la resta de la ciutat i en una de les zones amb més oportunitats", ha assegurat Benlloch.

"Antigues indústries tancades i desmantellades, un edifici del Palau de Justícia inacabat, la biblioteca sense llibres, un pàrquing sense acabar, solars abandonats, una zona comercial oblidada. Aquesta era la fotografia en 2011 del barri, ara convertit en una zona bona per a viure, amb qualitat de vida i amb molts serveis", afirma l'alcalde, qui incideix sobretot en les expectatives de construcció de nou habitatge, gràcies a projectes com l'enderrocament de l'antiga fàbrica Herarbo, que també ha permés la millora de la mobilitat amb l'obertura de carrers i la creació de places d'aparcament. Entre els serveis del barri, destaquen els centres educatius, el Centre de Dia d'Alzhèimer Molí la Vila, el CRIS de la Fundació Manantial, la BUC, convertida ara en biblioteca central, o l'antic convent de les Dominiques, que alberga el centre d'exposicions El Convent, espai d'art i l'Escola Municipal de Dansa.

Però sobretot l'alcalde ha posat l'accent en "tot el que encara queda per fer"; sobre aquest tema, ha ressenyat projectes com l'ampliació i millora del CEIP Pasqual Nácher, que està en tramitació; la nova comissaria de Policia Nacional, que ja disposa de solar i que està consignada en els Pressupostos Generals de l'Estat; el projecte que opta al finançament de fons europeus per a la conversió del Convent en el Centre Cultural l'Hospital, amb una inversió valorada en 4 milions d'euros; el futur trasllat de la Regidoria de Sostenibilitat a l'immoble rehabilitat del Molí la Vila; la construcció d'un edifici per a l'Escola Oficial d'Idiomes al costat del Palau de Justícia; l'obertura de nous establiments en la zona comercial o la construcció del centre integrat de formació professional en una parcel·la situada a l'entorn del barri i que "sens dubte serà un motor econòmic".

Finalment, Benlloch ha reconegut que "malgrat tota la transformació que ha patit el barri, sempre queden empastres per arreglar", i s'ha referit a l'aparcament subterrani de la BUC, que continua inacabat i sense poder utilitzar-se. "Ara com ara, no trobem cap empresa que vulga acabar les obres i gestionar l'aparcament, perquè no és rendible, i l'Ajuntament en aquest moment no té capacitat econòmica per a rescatar-lo i convertir-lo en un pàrquing públic", assenyala.

En la seua visita, l'alcalde s'ha reunit amb representants de l'Associació de Veïns de l'Hospital, presidida per Jesús Notari, per a explicar-los els diferents projectes que afecten el barri i abordar les diferents qüestions d'interés per als veïns i les veïnes. A més, també ha mantingut una trobada amb les responsables del col·legi de la Consolació, la superiora de la comunitat de Nostra Senyora de la Consolació, Encarna Moñino, i la directora acadèmica, Inmaculada Borillo, per a estrényer els llaços de contacte i col·laboració amb un centre educatiu de referència per a aquest barri.

Galeria multimèdia

Imatges

Alcalde al barri del Hospital_1 Alcalde al barri del Hospital_3 Alcalde al barri del Hospital_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es