Inici

Vila-real exigeix al Consell que garantisca el 2023 els 625.000 euros per a les obres de l'Ivace que van quedar desertes en la licitació

divendres, 25 de novembre de 2022

Javier Serralvo, portaveu del govern

El portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, ha exigit hui a la Generalitat Valenciana que garantisca els prop de 625.000 euros necessaris per a poder tornar a licitar els dos projectes de modernització de zones industrials subvencionats per l'Institut Valencià de Competitivitat (Ivace) el 2022 que no han pogut executar-se en quedar deserta la licitació per l'alça de preus. Serralvo ha recordat que "per a aquest equip de govern, Vila-real sempre és primer, governe qui governe en altres administracions" pel que, davant les reiterades negatives de la Conselleria d'Economia a les alternatives proposades pel govern local per a intentar salvar aquestes subvencions, el portaveu no ha dubtat a reclamar al Consell una solució perquè "Vila-real no perda uns diners que són seus".

Serralvo s'ha referit a l'obtenció aquest 2022 de dues subvencions de l'Ivace per a executar noves obres de millora en àrees industrials: el tanc de tempestes a l'entorn de l'estació, que ajudarà a solucionar els problemes d'inundacions en l'encreuament entre les avingudes de França i Cedre; i, d'altra banda, una nova fase de millora de l'àrea industrial del nou clúster de la innovació ceràmica, al costat de la carretera d'Onda, concretament a l'entorn del carrer de la Senda Pescadors. Després d'aconseguir la subvenció de l'Ivace, la primera de les obres va eixir a licitació per 235.000 euros però cap empresa va optar al projecte i els tècnics calculen que, tenint en compte els sobrecostos per l'alça de preus, es necessitarien altres 77.000 euros perquè poguera ser viable la seua execució en el moment actual; en el cas de la segona obra, que es va licitar per 250.000 euros i que també va quedar deserta, caldria sumar altres 62.000 euros; d'aquesta manera "es necessiten, per a les dues obres, prop de 625.000 euros, uns diners que corresponen a Vila-real, perquè vam obtenir subvenció per part de l'Ivace per a dur a terme tots dos projectes".

Amb la finalitat de trobar una solució, tal com ha explicat Serralvo, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha mantingut contactes amb responsables de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de la qual depén l'Ivace, per a proposar diferents alternatives. D'una banda, el regidor va sol·licitar la possibilitat que la Conselleria donara més termini a Vila-real per a executar les obres, que havien d'estar acabades abans de final de 2022; d'altra banda, també va proposar unir totes dues subvencions per a disposar de suficients diners per a executar de moment l'obra més urgent, el tanc de tempestes de l'avinguda del Cedre. "En tots dos casos la resposta va ser un no", ha lamentat Javier Serralvo.

Per aquest motiu, l'equip de govern "exigeix a la Conselleria, i per tant a la Generalitat Valenciana, que els diners que corresponen a Vila-real per les subvencions de l'Ivace de 2022 no es perden, i que a principis de 2023 tornen a estar aquests diners consignats, a més d'altres ajudes que puguen concedir-se a la ciutat per part del Ivace". "Ja vam perdre suficient amb els governs del Partit Popular, i ara, governe qui governe en cada administració, reclamarem que els diners que corresponen a Vila-real arriben a Vila-real", insisteix Serralvo, qui recorda que si les licitacions de totes dues obres han quedat desertes és per una qüestió aliena a l'Ajuntament, ja que es deu a la situació actual d'elevats preus dels materials i l'energia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es