Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local llança la campanya "Joguets segurs" per a la prevenció i protecció dels menors durant l'època nadalenca

dissabte, 26 de novembre de 2022

Campanya Joguets segurs de la UCECO_1

La unitat UCECO de la Policia Local de Vila-real ha posat en marxa una nova campanya de vigilància i control en la venda de joguets, coincidint amb les dates prèvies al Nadal, per a garantir la seguretat dels menors en les festes nadalenques. La campanya "Joguets segurs" consisteix en controls i inspeccions en els establiments de la ciutat, amb l'objectiu principal de protegir i prevenir, garantint així que els productes destinats a les xiquetes i xiquets compleixen amb totes les normatives vigents i garanties de seguretat.

La campanya d'UCECO s'emmarca dins de les actuacions que realitza la Unitat coincidint amb aquestes dates des de l'any 2010, tenint en compte que és en aquest període quan tradicionalment augmenta la venda de joguets. En aquesta campanya s'incideix en què els joguets posats a la venda complisquen la normativa en vigor, regulada pel RD 1205/2011, de 26 d'agost, sobre la seguretat de joguets, així com el Decret legislatiu 1/2019, que aprova el text refòs de l'Estatut de les persones consumidores i usuàries de la Comunitat Valenciana.

Entre les infraccions més comunes detectades estan la manca de l'etiquetatge obligatori en castellà, manca del marcatge CE de conformitat europea, tenir peces que, per la seua grandària o disposició puguen produir un perill evident d'ennuegada per als menors, així com altres defectes que facen perillós el joguet (com puga ser que porten incorporat algun làser perjudicial per a la vista). A més, i de manera complementària, també es comprovarà la venda de begudes alcohòliques en llocs no autoritzats, la venda de pirotècnia sense llicència, o la de pistoles que llancen boletes de PVC o airsoft, que lluny de ser un joguet, tenen la consideració legal d'armes de 4a categoria en el Reglament d'armes, RD 137/1993.

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya Joguets segurs de la UCECO
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es