Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Comboi, la creació de mobiliari urbà de les EASD per a Vila-real, conquesta València, Capital Mundial del Disseny

dilluns, 28 de novembre de 2022

Presentació de Comboi

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat aquesta vesprada la nova peça de mobiliari urbà creada per l'alumnat de les Escoles d'Art i Superior de Disseny de València i Castelló, en el marc del conveni anual que mantenen les EASD amb l'Ajuntament. Comboi, un element urbà per a jardins i parcs públics que afavoreix la trobada i la informació ciutadana, 'testarà' la seua capacitat d'interacció amb el públic en plena plaça de l'Ajuntament de València, Capital Mundial del Disseny 2022, abans de viatjar a Vila-real per a instal·lar-se en un espai públic. Seguirà, d'aquesta manera, ampliant la xarxa d'elements urbans d'avantguarda que, fruit de la creativitat dels joves dissenyadors del futur, han convertit a Vila-real en una referència en el sector. Tant és així que la inauguració de Comboi i, prèviament, la presentació dels projectes que participen en el workshop del conveni d'aquest curs per a la reconversió de cabines de telèfon en punts d'intercanvi de llibres, ha tingut lloc en el marc de la capitalitat valenciana del disseny, a l'Àgora València de la plaça de l'Ajuntament.

Comboi és el projecte guanyador del taller de creativitat amb alumnes de les EASD del curs 2021-2022, en el qual van participar 74 alumnes i alumnes, i 17 professors i professores, a partir del repte de dissenyar un element de mobiliari urbà que servira com a punt d'informació. El treball guanyador, que s'ha materialitzat gràcies, un any més, a la col·laboració de Robles Sistemas Expositivos i Krion, és obra dels estudiants Enric Bellmunt, Magda Cimpoca, Mateo Felip, Paula Juan, Alfred Segarra, Emma Such i Juan José Valverde. A més dels creadors, en la inauguració han participat també representants del World Design Capital València 2022, com el seu director de projectes, Miguel Arraiz; el director de l'EASD de Castelló, Miguel Monar, i la cap del departament de Disseny d'Interiors, Marina García-Broch, alma mater del projecte de col·laboració entre les EASD i l'Ajuntament de Vila-real; la directora de l'EASD València, Rosa Esteban, el seu subdirector, Javier Mestre, i la cap de Disseny d'Interiors, María Melgarejo; professorat i alumnat de totes dues escoles; la directora de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat, Inmaculada Sánchez; i representants de Robles, José Lozano i Carlos Robles, a més del regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez, i el regidor de Turisme, Diego A. Vila. Ramir Gil i Ricardo Lozano, de Krion, han participat també en la materialització del projecte. Els professors Zoraida Nomdedéu i Sergio Ferrero formaran part també del jurat del workshop, en la presentació del qual, celebrada a la UNED de Vila-real, van participar també José Gómez Galindo, director del CEIP Botànic Calduch, i Carmela Forés Tomás, professora de l'EASD Castelló.

"La col·laboració que vam arrancar ja en el 2019, de la mà de Marina García-Broch, és un exemple de cooperació entre àmbit acadèmic, Administració i empresa privada que ens ha donat fruits molt interessants per a la ciutat, com la identificació de la BUC amb flors del taronger, la creació d'un punt de bookcrossing a l'Espai Jove que recuperava l'essència tarongera de l'antic magatzem, el disseny de lluminàries per al propi edifici de Joventut, o un element d'art urbà com va ser Miratge", recorda l'alcalde. "Enguany", agrega Benlloch, "Comboi suposa el colofó a aquesta trajectòria i situa a Vila-real ni més ni menys que en l'epicentre de la capitalitat mundial del disseny. Una circumstància que ens reafirma en el camí que vam emprendre fa quasi cinc anys per a afavorir la creativitat i el talent dels més joves i oferir-los l'oportunitat de comprovar l'aplicació pràctica dels seus estudis, a través d'una col·laboració que ens permet també la incorporació de materials ceràmics a l'espai urbà i, en definitiva, col·locar a Vila-real en l'avantguarda del disseny urbà", conclou l'alcalde.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de Comboi_2 Presentació de Comboi_3 Presentació de Comboi_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es