Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

El Ple aprova concedir la Medalla d'Or a Porcelanosa, Carmelites i Quique i el títol de Fill Predilecte a Diego Dualde

dimarts, 29 de novembre de 2022

Sessió ordinària del Ple del mes de novembre de 2022

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat a l'empresa Porcelanosa, l'Orde Carmelita de Vila-real i l'humorista gràfic Enric Arenós, Quique, així com el títol de Fill Predilecte a títol pòstum al científic Diego Dualde.

La regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, ha destacat els mèrits pels quals el consistori ha decidit reconéixer aquestes dues institucions i dos vila-realencs destacats, que passaran a formar part del llistat d'honors de la ciutat. Pel que fa a l'Orde Carmelita de Vila-real, Samblás ha recordat que "ha sigut fonamental en la història i el progrés de la nostra ciutat". Presents a Vila-real des de fa més de quatre segles, "la seua labor ha sigut peça clau en la construcció de la comunitat local, com ho és en l'actualitat en el barri i en l'àmbit docent i comunitat educativa del col·legi". 

En el cas de Porcelanosa, la concessió de la Medalla d'Or vol distingir la trajectòria d'un grup empresarial que celebra el seu 50é aniversari, fundat pels Fills Predilectes de la ciutat José Soriano i els germans Manuel i Héctor Colonques. "Tot un referent mundial, un exemple d'empresa familiar i local amb vocació exportadora, internacional, innovadora, avantguardista, i amb visió de futur, que des de Vila-real, la població que la va veure nàixer, ha aconseguit vendre a tot el món i convertir-se en un dels principals productors de ceràmica", ha afirmat.

La declaració del metge i veterinari Diego Dualde Pérez com a Fill Predilecte de la ciutat, a títol pòstum, vol ser un "agraïment i reconeixement per la seua trajectòria científica i innovadora en un moment en què no era fàcil trobar els recursos per a investigar i va aportar coneixements científics que hui dia encara es continuen ensenyant". Finalment, l'humorista gràfic Enric Arenós Cortés, conegut popularment com Quique, rebrà la Medalla d'Or de la ciutat per la seua "llarga trajectòria i implicació amb la seua ciutat natal" a la qual ha donat la seua obra, amb més de 30.000 vinyetes publicades durant 65 anys. La regidora ha finalitzat la seua intervenció felicitant els quatre distingits "als quals hem d'agrair sempre tot el que han aportat a Vila-real, i el que representen per a nosaltres".

L'aprovació d'aquestes distincions ha sigut aprovada per unanimitat, en el cas de la Medalla d'Or a Porcelanosa i Quique i el títol de Fill Predilecte per a Diego Dualde, mentre que la Medalla d'Or a l'Orde Carmelita s'ha aprovat amb el vot favorable de PSPV, Unides Podem, PP, Ciutadans i Vox, mentre que Compromís ha votat en contra.

D'altra banda, en la sessió plenària s'ha aprovat per unanimitat la proposta de sol·licitud a la Conselleria d'Educació del reajustament d'anualitats per a les obres de millora i ampliació dels col·legis Concepció Arenal i Pasqual Nácher en el marc del Pla Edificant. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que la proposta que s'eleva al Consell passa per reassignar l'anualitat econòmica prevista el 2022 -100.000 euros per a cadascun dels projectes- que passaria al pròxim any. Obiol ha reconegut la preocupació de l'equip de govern per la situació actual d'increment dels costos, que ha fet que diverses obres municipals hagen quedat desertes. El regidor ha recordat que la inversió prevista per la Conselleria d'Educació en tots dos centres escolars arriba als 3 milions d'euros, "uns diners que no volem perdre" pel que ha confiat que la Conselleria cobrisca el possible increment de costos per a fer possible l'execució de les obres.

En matèria de Serveis Socials, tots els grups municipals han votat a favor de l'aprovació inicial de la nova ordenança del servei d'ajuda a domicili. Finalment, el Ple també ha acordat els festius locals per a l'any vinent que, com és habitual, seran el 17 de maig, festivitat del patró sant Pasqual, i el 26 de desembre, dia de Sant Esteve.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es