Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch i Martí tanquen un acord per a 'salvar' la rehabilitació de l'Alberg amb un nou conveni el 2023

dimecres, 30 de novembre de 2022

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de la Diputació, José Martí

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de la Diputació, José Martí, han arribat a un acord per a incorporar novament als pressupostos provincials un conveni específic per a rehabilitar l'Alberg Municipal de l'ermita de manera integrada amb el paratge i amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Benlloch ha agraït a la Diputació la seua sensibilitat i compromís amb Vila-real per salvar un projecte que l'alcalde considera fonamental per a la nova Vila-real del segle XXI i que, per diferents circumstàncies, no ha pogut arribar a materialitzar-se.

"Primer va ser la pandèmia per la COVID-19 la que ens va obligar a destinar tots els recursos possibles a la lluita contra el virus i per la recuperació econòmica, per la qual cosa el projecte inicial de 2018, que requeria també una intervenció més ambiciosa de la prevista, no va poder arribar a materialitzar-se. En aquell moment, i enmig d'una crisi tan greu, vam posar immediatament l'Alberg a la disposició de la Conselleria d'Agricultura per a acollir temporers que pogueren veure's afectats per la pandèmia, en la línia de defensa de la nostra agricultura i de posar a les persones per davant de tot com sempre hem defensat i practicat en el govern de Vila-real", apunta Benlloch, qui recorda que l'Alberg també ha servit més recentment per a l'acolliment de famílies de refugiats de la guerra d'Ucraïna.

"Quan, per fi, vam poder adjudicar el projecte de rehabilitació de l'Alberg, va vindre la crisi de preus i els sobrecostos han fet que l'única empresa que va optar a la licitació renunciara, com està passant en molts altres llocs", argumenta l'alcalde, que ha volgut agrair especialment al president de la Diputació la seua "sensibilitat" amb Vila-real. "Aquesta és de les poques excepcions d'obres que farem, en el marc del Pla extraordinari de reajustament i priorització pressupostària, i cofinançarem amb una aportació municipal el 2023 de Vila-real el que els tècnics han valorat que cal sumar al pressupost inicial perquè la licitació puga tirar endavant", detalla. En concret, l'aportació municipal serà de 143.000 euros, que se sumarà, d'aquesta manera, als 360.000 euros aportats per la Diputació en un conveni l'any que ve, la mateixa quantitat compromesa el 2022 que, per la crisi de preus, no ha pogut executar-se. "No podem deixar perdre aquests diners que ens arriben de Diputació i més en un projecte tan interessant per a la nostra ciutat i per al projecte de la nova Vila-real del segle XXI com és la rehabilitació del nostre Alberg, un dels recintes més característics i utilitzats de la nostra ermita", assenyala.

L'Alberg Municipal seguirà en funcionament i a la disposició de les entitats locals mentre s'aproven els pressupostos i es licita novament el projecte, que eixirà a licitació per 503.000 euros.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es