Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Consorci del riu Millars acull una trobada entre Conselleria i ens responsables de la conservació del riu

dimecres, 30 de novembre de 2022

Trobada de les entitats responsables de la conservació i manteniment del Millars.

Aquest matí la seu del Consorci Rector del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, situada al centre d'educació ambiental del Termet de Vila-real, ha sigut el punt de trobada de les entitats responsables de la conservació i manteniment del riu a la província de Castelló.

Tècnics del Consorci, representants de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, portaveus dels ajuntaments de Vallat, Fanzara, Montanejos, Espadilla i Torrechiva, tècnics de Vaersa i Juan Jiménez, subdirector general d'Espais Naturals i Biodiversitat, s'han reunit per a fer els primers passos davant d'un ambiciós projecte de preservació del llit del riu al seu pas per la província.

La Conselleria ha plantejat una inversió de 3.000.000 euros a través del programa Feder 2021-2027 per a eliminar les canyes de l'entorn. Després de l'actuació, els ajuntaments i el Consorci es comprometrien al manteniment de l'entorn mitjançant tasques de desbrossament i repàs de possibles rebrots durant tres anys.

Cal recordar que el Consorci està integrat pels ajuntaments d'Almassora, Borriana i Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. A més, des de l'organisme es treballa per i per a la conservació del paisatge natural mitjançant diferents accions de protecció, defensa i millora de l'entorn.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es