Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Creu Roja Vila-real estrena nova seu a l'edifici de l'Estacioneta de la Panderola remodelat i cedit per l'Ajuntament

dijous, 1 de desembre de 2022

Inauguració de la nova seu de Creu Roja en l'edifici de l'Estacioneta de la Panderola

Creu Roja Vila-real ja compta amb una nova seu "digna i d'acord amb la gran labor social que realitza l'entitat". L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat hui en la inauguració de la nova seu a l'edifici de l'antiga Estacioneta de la Panderola, que ha sigut remodelat i cedit per l'Ajuntament perquè Creu Roja puga coordinar i gestionar tota la seua activitat assistencial. L'adequació de les noves instal·lacions, que ocupen més de 400 metres quadrats en dues plantes, ha suposat una inversió de prop de 300.000 euros en diverses fases per part de l'Ajuntament. Així, en aquest nou local que hui ha sigut inaugurat de manera oficial, ja treballen la vintena de tècnics i tècniques de Creu Roja Vila-real, als quals cal sumar la col·laboració inestimable dels prop de 300 voluntaris i voluntàries actius que té l'Assemblea local en aquests moments.

L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció per poder ajudar a millorar les condicions i facilitar l'acompliment del treball de Creu Roja, present a Vila-real des de fa aproximadament sis dècades. Benlloch ha participat en la inauguració al costat de la presidenta local, M. Carmen Galindo, el president provincial de Creu Roja, Esteban Fortea, l'expresidenta local María Arrufat, i la resta de membres de l'Assemblea local, voluntariat, representants d'altres entitats, empreses i institucions de la ciutat, així com regidors i regidores de la corporació municipal.

Benlloch ha subratllat el paper essencial de Creu Roja en l'atenció social a les persones més vulnerables perquè "són una peça clau del projecte d'aliança social que hem anat teixint en els últims onze anys i que ens ha permés donar resposta a les diferents crisis i situacions de necessitat perquè cap persona es quede enrere, perquè, per a nosaltres, les persones són el primer". De fet, "en moments com l'actual, en el qual les conseqüències de la guerra d'Ucraïna estan repercutint ja en l'àmbit social i econòmic, Creu Roja està en primera línia per a treballar braç a braç amb l'Ajuntament i donar una resposta", afirma. En aquesta línia, el president provincial, que ha volgut fer un reconeixement especial als 300 voluntaris actius de l'entitat local, ha destacat que "enguany s'ha experimentat un repunt de més del 50 % en les atencions, passant de les 1.146 persones ateses el 2021 a 1.747 entre els mesos de gener a setembre d'enguany, per la qual cosa és molt probable que superem les xifres de l'any passat, tenint en compte que esperem encara un empitjorament de la situació". Per part seua, tant Galindo com Arrufat han destacat la importància de comptar amb unes instal·lacions adequades i cèntriques en les quals poder exercir la seua labor. Una seu per la qual, han recordat, porten treballant i buscant ubicació molts anys.

L'Ajuntament manté amb Creu Roja un conveni anual de 150.000 euros amb la finalitat que l'entitat puga finançar els diferents programes d'atenció en matèria d'ocupació, educació, salut, inclusió, joventut, etc.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de la nova seu de Creu Roja en l'edifici de l'Estacioneta de la Panderola_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es