Inici

Vila-real modernitza el bus urbà Groguet amb plataformes en les parades per a facilitar l'accessibilitat i la seguretat

dissabte, 3 de desembre de 2022

Model de plataforma per a la parada del bus urbà

El servei d'autobús urbà gratuït de Vila-real, el bus Groguet, millora l'accessibilitat i seguretat en les seues parades amb la incorporació de plataformes modernes i versàtils que facilitaran als usuaris l'ús d'aquest transport públic i contribuiran a una millor mobilitat. A partir d'aquest dilluns comença el procés d'instal·lació d'aquestes plataformes, amb càrrec al nou contracte del servei de transport urbà de viatgers adjudicat recentment i que van ser incloses com a millores, de manera que no suposen un cost extra per als pressupostos municipals, tal com ha remarcat el regidor responsable de l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real, Emilio M. Obiol.

L'actuació prevista per l'àrea de Mobilitat inclou la col·locació d'un total de deu plataformes en diferents parades del Groguet, encara que ara com ara el procés començarà amb la instal·lació de tres estructures amb la finalitat de testar la seua funcionalitat i acceptació. La tecnologia que s'utilitzarà per a la construcció d'aquestes plataformes, denominada sistema vectorial, es basa principalment en un sistema de mòduls, que permet transformar fàcilment l'espai urbà i crear aquestes estructures per a millorar l'accessibilitat i la seguretat en les parades de l'autobús. A més, les peces modulars estan fabricades amb plàstic reciclat, la qual cosa garanteix un menor impacte al medi ambient. "L'autobús urbà Groguet és una aposta d'aquest equip de govern per la mobilitat sostenible, un transport públic gratuït que molt pocs municipis tenen i que ara farà un nou salt en la seua modernització amb la incorporació de les millores previstes en el nou contracte de gestió", assegura Obiol.

Des del departament de Mobilitat incideixen en els avantatges que suposarà la col·locació de les plataformes ja que faciliten que l'autobús s'ajuste a la vora de la parada, a manera d'andana, un fet que millora de manera important l'accessibilitat. Al mateix temps, la instal·lació de la plataforma impedeix que altres vehicles ocupen l'espai reservat per a la parada de l'autobús, així es millora  la seguretat viària i es redueix el perill per als viatgers. Un altre dels aspectes positius és la millora de la mobilitat per al vianant perquè amplia la vorera i genera un espai per a l'espera de l'autobús sense obstaculitzar el pas de vianants. A més, una de les plataformes també incorporarà un espai de carril bici amb la finalitat de no interrompre la circulació de bicicletes. Finalment, cal destacar que es tracta de plataformes desmuntables que poden traslladar-se a altres ubicacions si es produeix una modificació de la ruta o en cas d'haver de realitzar obres en la via pública.

La instal·lació de les tres primeres plataformes començarà aquesta setmana vinent. Així, aquest dilluns 5 de desembre es col·locarà en la parada de la cantonada de l'avinguda de Francesc Tàrrega amb el carrer d'Ignasi Vergara; el dimecres 7 de desembre està prevista la col·locació de l'estructura en la parada del bus Groguet situada a l'entorn del carrer de la Constitució amb el carrer del Cardenal Tarancón. Finalment, el divendres 9 de desembre s'instal·larà la plataforma a la parada de l'avinguda de Grècia amb el carrer de les Corts Valencianes. En aquest cas, el sistema incorpora carril bici.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es