Inici

Les votacions dels Pressupostos Participatius prioritzen la millora urbana, el benestar animal i l'atenció als majors

diumenge, 4 de desembre de 2022

Pressupostos Participatius 2022

El procés de Pressupostos Participatius ha tancat la fase de votació de propostes, en la qual els projectes de millora urbana, com la creació de zones verdes, les iniciatives relacionades amb el benestar animal i les accions per a la cura dels més majors s'han situat com les més demandades pels veïns i les veïnes. La Regidoria de Participació Ciutadana va iniciar a principis de novembre la desena edició de Pressupostos Participatius amb l'objectiu de recaptar les idees i propostes de la ciutadania i valorar la seua inclusió en els comptes municipals del pròxim any. Després del període de presentació d'iniciatives de manera telemàtica i a través del taller de Pressupostos Participatius realitzat pel Consell de Participació Ciutadana, un total de 24 projectes van superar el sedàs tècnic i van passar a la fase de votació.

Una vegada analitzat el resultat d'aquestes votacions, la Regidoria de Participació Ciutadana ha confirmat que la proposta que més suports ha obtingut és la petició per a l'ampliació de les zones verdes a la ciutat, seguida de la creació de la Llar Felina, un projecte en el qual la Regidoria de Proximitat ja treballa de la mà de l'associació local Gats de Barri. Així mateix, en tercer lloc s'ha situat la petició per a impulsar un programa contra la soledat no desitjada en persones majors. La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, ha agraït la participació dels veïns i les veïnes en les votacions i ha destacat que "encara que en algunes d'aquestes propostes ja estem treballant, la votació per part de la ciutadania ens reforça per a continuar avançant en aquesta línia i per a intentar complir amb el màxim nombre possible de projectes que ens demanden els veïns i les veïnes". La regidora ha recordat que "en aquests moments tenim una situació econòmica difícil a l'Ajuntament, que ens ha obligat a renunciar a diferents projectes per a prioritzar els serveis públics i les persones, però, com en edicions anteriors, ens comprometem a treballar per a intentar atendre el major percentatge possible de propostes". De fet, Caravaca recorda que en l'anterior convocatòria dels Pressupostos Participatius es va executar el 80 % de les propostes que van superar el procés de selecció.

La regidora ha assenyalat que les propostes relacionades amb el benestar animal s'han situat entre les més votades, així com altres projectes d'adequació de via pública com les millores en carrers i voreres.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es