Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local intensifica controls en els dies previs de Nadal per a evitar accidents i garantir la seguretat dels joguets

dimarts, 6 de desembre de 2022

Campanya de control de joguets de la Policia Local

La Policia Local de Vila-real encara el Nadal amb campanyes especials per a garantir la seguretat dels vila-realencs i les vila-realenques. Després del dispositiu especial de la UCECO per al control dels joguets en venda als establiments locals, que s'ha saldat amb nou denúncies, la unitat de Trànsit, en col·laboració amb la DGT, ha posat en marxa una nova campanya de prevenció d'accidents i consum d'alcohol i drogues, tot coincidint amb els dies previs al Nadal i les celebracions d'empresa habituals.

En la campanya de "Joguets segurs", la unitat UCECO de la Policia Local de Vila-real ha inspeccionat una dotzena de comerços de la localitat, així com les diverses parades instal·lades en la recent Fira de Santa Caterina, per a controlar les condicions dels joguets a la venda i garantir la seguretat dels menors en les festes nadalenques. A conseqüència d'aquestes inspeccions, s'han interposat nou denúncies i s'han retirat de la venda productes com làsers, pistoles, polseres, ninots o jocs diversos, que incomplien tots ells la normativa vigent. En la seua majoria, les intervencions han vingut donades per la manca de l'etiquetatge obligatori en castellà, així com del marcatge CE de conformitat europea i falta d'informació de l'importador/distribuïdor. També s'han intervingut làsers per risc de dany ocular i pistoles i revòlvers per incomplir l'Ordre de 29 de juliol de 1978 sobre tinença de joguets que poden ser confosos amb armes de foc.

Pel que fa a la campanya de prevenció d'accidents per consum d'alcohol i substàncies al volant, la unitat de Trànsit intensificarà els controls durant tota la setmana, fins a l'11 de desembre. "Els estudis demostren que l'increment dels controls en èpoques específiques com els dies previs al Nadal porta aparellat una disminució de la sinistralitat en les vies urbanes i interurbanes. Hem de ser responsables i conscients que l'única taxa 100 % segura és 0 i evitar que persones que hagen begut o consumit substàncies agafen el cotxe, per la seua seguretat i la de tots i totes", valora la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es