Inici -> Àrees -> Serveis Públics -> Notícies

Vila-real amplia el servei de recollida de cartó comercial porta a porta per a facilitar el reciclatge als establiments

dijous, 8 de desembre de 2022

Ampliació del servei de recollida de cartó comercial porta a porta

L'Ajuntament de Vila-real, a través del nou contracte de recollida i gestió de residus, activarà en els pròxims dies una prova pilot d'ampliació del servei de recollida de cartó comercial porta a porta que oferirà més facilitats als establiments de la ciutat per a assegurar el correcte tractament i reciclatge dels seus residus. Així, aquest servei pilot, que entrarà en funcionament a partir del 12 de desembre, no sols augmentarà els dies de recollida actuals sinó que també estendrà el servei a tots els comerços i establiments de la ciutat i no únicament a la zona centre del nucli urbà.

L'ampliació d'aquest servei es posarà en marxa en aquestes dates per a així millorar les ràtios de la separació selectiva aprofitant la producció que s'espera es genere en la campanya de Nadal. Aquest servei pilot s'activa després de les visites presencials dels educadors ambientals a comerços, restaurants i bars de Vila-real, així com les enquestes realitzades en línia, amb un total de 120 establiments consultats, un treball que ha validat el bon acolliment per a activar el servei addicional de cartó comercial. Això suposa que la recollida s'ampliarà de 2 a 3 dies a la setmana; a més, el servei s'estendrà a tots els establiments de la ciutat. Es tracta "d'una mesura molt positiva, que facilitarà als comerciants un correcte tractament dels seus residus, i que redundarà en benefici de la sostenibilitat ambiental i la neteja dels nostres carrers", tal com destaquen tant el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, com l'edil d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Energètica, Ecològica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta.

Així les coses, a partir del 12 de desembre el servei pilot de recollida de cartó comercial porta a porta funcionarà els dimarts, dijous i divendres no festius, i atendrà a tots els establiments de Vila-real, que hauran de traure el cartó a les 20.00 hores a la façana, plegat i doblegat. El cartó serà retirat pel servei de 20.00 a 22.00 hores. Per a atendre aquells restaurants i cafeteries que no poden traure el cartó a les 20.00 hores, s'està perfilant un servei que permeta una correcta recollida, bé siga mitjançant el servei porta a porta, o amb un millor dimensionament dels contenidors pròxims als seus establiments.

Com a complement a aquest servei de recollida de cartó comercial porta a porta, s'incorporarà un reforç del 19 de desembre al 8 de gener per al buidatge dels contenidors instal·lats en el vial en previsió de l'increment del volum de residus depositats coincidint amb les festes nadalenques.

D'altra banda, cal destacar que els educadors ambientals continuen visitant establiments per a informar de la campanya i conéixer les necessitats dels comerciants. Amb tot, els establiments interessats poden contactar a través del telèfon 964 547 252 amb l'empresa adjudicatària del servei UTE Vila-real de dilluns a dissabte, de 9.00 a 15.00 hores, i dijous fins a les 21.00 hores, per a integrar-se en el servei pilot de recollida de cartó comercial.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es