Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

La Cambra de Comerç celebra a Vila-real els seus 120 anys com a factor clau per al progrés de la ciutat

dilluns, 5 de desembre de 2022

Celebració del 120é aniversari de la Cambra de Comerç a Vila-real_1

La Cambra de Comerç de Castelló ha traslladat aquesta vesprada a Vila-real la commemoració del seu 120é aniversari, en un acte institucional en el qual l'alcalde, José Benlloch, i la presidenta de la Cambra, María Dolores Guillamón, han destacat la importància que els vivers d'empreses de la institució provincial han tingut per a l'economia local i comarcal des de la seua creació, en 2007 i 2011. "La Cambra de Comerç de Castelló és una entitat fonamental per a entendre el progrés de la nostra terra, per a acompanyar l'emprenedoria de les nostres empreses en la seua professionalització i en una adaptació als canvis que en un món volàtil com el que vivim és, sens dubte, una de les principals garanties de competitivitat del nostre teixit productiu", valora Benlloch, qui ha entregat a Guillamón una al·legoria de la ciutat en reconeixement al paper de la Cambra a Vila-real. La presidenta, per part seua, ha entregat a la ciutat una placa commemorativa.

En els últims cinc anys, en els dos vivers de la Cambra s'han atés 3.135 consultes i s'han tramitat 687 altes de noves empreses. "Estem parlant de més de 300 emprenedors atesos cada any i entre 15 i 20 empreses noves que acudeixen al Punt d'Atenció a Emprenedors que tenim ací a Vila-real per a tota la província. Un balanç que dona compte de la rellevància que els vivers i la Cambra han tingut i tenen per a la nostra economia", assenyala.

El Viver d'Empreses 1, ara ocupat per serveis municipals com la Regidoria d'Innovació, Ciència i Universitats o la Direcció Territorial d'Innovació, va obrir les seues portes l'any 2007; mentre que el Viver 2, situat enfront del primer, es va inaugurar l'any 2011. Els vivers també presten serveis dels programes d'Emprenedoria PAEM i ESPANYA-EMPRÉN, cort d'arbitratge, emissió de certificats camerals (cens, lliure venda, grandària empresarial i reconeixement de marca), legalització de documents d'exportació, Pla integral de qualificació i ocupació PICE, Pla de consolidació empresarial PCE, a més d'albergar en aquests moments 22 empreses.

D'altra banda, la col·laboració de la Cambra de Comerç i l'Ajuntament ha permés formar més de 1.400 persones en les més de 150 accions formatives impartides des de l'any 2016. Aquestes col·laboracions s'han plasmat en els tres convenis anuals que mantenen totes dues institucions -vivers, formació i Qualicer- per als quals l'Ajuntament de Vila-real destina 106.000 euros a l'any.

Galeria multimèdia

Imatges

Celebració del 120é aniversari de la Cambra de Comerç a Vila-real
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es