Inici

El concert de Nadal conjugarà la 'Messa di Gloria' de Puccini amb l'estrena d'una peça del Fill Predilecte Rafael Beltrán

dimecres, 14 de desembre de 2022

Presentació del concert de Nadal de Crea Escena

L'església Arxiprestal tornarà a convertir-se en un escenari d'excepció per a acollir el concert de Nadal del Cicle de Música Clàssica de Vila-real, que impulsa l'associació Crea Escena, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. La cita serà, com és habitual, el 26 de desembre, i en aquesta ocasió s'interpretarà la Messa di Gloria, de Giacomo Puccini, que compartirà protagonisme amb l'estrena d'una nova composició del Fill Predilecte de Vila-real Rafael Beltrán Moner. Es tracta del Te Deum Laudamos, que per primera vegada s'interpretarà, coincidint amb aquest concert especial que posa banda sonora al Nadal a Vila-real.

La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha presentat hui la cita musical, en la qual participaran l'orquestra Art Creare i els cors Tutte Voci i Juan Ramón Herrero, a més dels solistes Manuel Valero (tenor) i Pablo López (baríton), tot sota la direcció de Josep Gil. Royo ha estat acompanyada per Héctor Chabrera, representant de Crea Escena, així com per José Luis Liarte, del cor Tutte Voci, i Manuel Torada, del cor Juan Ramón Herrero.

"Vila-real és terra de músics, intèrprets i compositors, bressol d'artistes amb una gran qualitat en diferents disciplines que han donat projecció a la nostra ciutat", ha assegurat Rosario Royo. La regidora ha subratllat en aquest àmbit el Fill Predilecte Rafael Beltrán Moner, "qui continua creant i aportant el seu talent per a enriquir el nostre llegat cultural i fer-nos gaudir de la seua música". La regidora ha agraït la labor de l'associació Crea Escena, de manera especial a Josep Gil i Héctor Chabrera, perquè "treballen durant tot l'any per a acostar-nos la música clàssica en tots els formats i per a tots els públics". Així mateix, ha valorat la col·laboració de la parròquia arxiprestal Sant Jaume, per obrir les seues portes per a acollir aquest concert, així com de la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Diputació de Castelló.

Per part seua, Héctor Chabrera, de Crea Escena, ha incidit en la qualitat de la peça que s'interpretarà en el concert de Nadal. La Messa di Gloria és una de les composicions més destacades de Puccini i també una de les més complexes, per les variacions dels registres, per la qual cosa ha enaltit el treball de tots els intèrprets que participaran en el concert.

Així mateix, Chabrera ha posat l'accent en el privilegi que suposa estrenar una nova composició de Rafael Beltrán Moner "i fer-ho en la seua presència, la qual cosa ens dona l'oportunitat d'establir una comunicació amb l'autor i intercanviar impressions, un fet que ens enriqueix i ajuda a posar en escena l'obra".

Finalment, tant Manuel Torada com José Luis Liarte han manifestat la satisfacció que suposa per als seus respectius cors participar en el concert de Nadal de Vila-real i s'han mostrat molt agraïts per l'oportunitat i el repte d'interpretar l'obra de Puccini.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es