Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch reclama una moratòria a la zona de baixes emissions per a no condemnar els centres urbans i el comerç local

divendres, 16 de desembre de 2022

Esmorzarets del Termet, amb Arcadi España

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en el cicle Esmorzarets del Termet, organitzats per O Televisió amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, acompanyant el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España. Durant el debat, que ha reunit a la sala de les Cavallerisses del Termet empresaris i entitats de la província com la Diputació o la Cambra de Comerç, entre d'altres, Benlloch ha cridat l'atenció sobre la necessitat d'una moratòria en l'aplicació de les zones de baixes emissions en ciutats de més de 50.000 habitants. "En cas contrari", adverteix, "estem condemnant el centre de les nostres ciutats. No podem aplicar les mateixes mesures en grans urbs com Madrid o Barcelona que en una població com Vila-real, amb 52.000 habitants", lamenta.

"No ens oposem a treballar contra el canvi climàtic; a l'inrevés, estem fent importants esforços per reduir les emissions: l'autobús Groguet, el primer de la ciutat i completament gratuït, la primera xarxa de carrils bici i ciclocarrers, la renovació del servei de préstec de bicicletes urbanes Vilabici, la regulació dels vehicles de mobilitat personal, la flota de Serveis Públics completament elèctrica", recorda Benlloch. "La mobilitat sostenible i la reducció d'emissions és una de les nostres màximes i tenim molts més projectes en ment per a continuar avançant en aquesta línia", agrega el primer edil, per a puntualitzar: "No té sentit tractar totes les poblacions majors de 50.000 habitants per igual sense tindre en compte les condicions de cadascuna, la nostra idiosincràsia o el que s'està fent ja per a frenar el canvi climàtic. No es pot pretendre aplicar a Vila-real les mateixes mesures que es demanen a grans ciutats com Madrid, Barcelona o València, que tenen una infraestructura de mobilitat molt més complexa, amb metro, autobusos i altres serveis com el taxi, més assentats". Per a Benlloch, l'aplicació d'aquesta restricció de circulació que planteja la zona de baixes emissions contemplada per la Llei 7/2021 de canvi climàtic i transició energètica pot comportar "greus perjudicis per als nostres centres urbans i per al nostre xicotet comerç, que és l'ànima de les nostres ciutats". "A Vila-real tenim 1.068 comerços, malgrat la nostra proximitat amb Castelló de la Plana i amb València; xifra que dona compte de la importància vital del sector per a la nostra economia; comerços que poden veure's greument impactats per l'aplicació d'aquesta zona restringida", conclou. Per tots aquests motius, l'alcalde ha aprofitat la presència del conseller España en els Esmorzarets del Termet per a reclamar el suport de la Generalitat i reivindicar una moratòria a l'aplicació de la zona de baixes emissions l'any 2023.

Durant la trobada, el conseller ha traslladat als agents socioeconòmics locals i provincials els eixos dels Pressupostos de la Generalitat del pròxim any, que preveuen per a Vila-real 13 milions d'euros i una línia de 110 milions d'euros per a la ceràmica que el conseller confia que el Govern reforce amb les ajudes promeses al sector abans de finalitzar l'any. Tant Benlloch com España han advocat per la col·laboració pública i privada, entre les administracions i el teixit productiu, per a impulsar accions que donen estabilitat i llancen optimisme a la complicada conjuntura actual.

Galeria multimèdia

Imatges

Esmorzarets del Termet, amb Arcadi España_1 Esmorzarets del Termet, amb Arcadi España_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es