Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Vila-real activa les patrulles escolars per a reforçar la seguretat viària amb voluntaris en els accessos als centres educatius

dilluns, 19 de desembre de 2022

Primer dia del projecte de patrulles escolars_1

L'Ajuntament de Vila-real ha activat hui el projecte de patrulles escolars per a reforçar la seguretat viària en els accessos als col·legis amb la col·laboració de persones voluntàries. Aquesta iniciativa, impulsada per la Policia Local i coordinada per Protecció Civil, naix de la demanda per part d'alguns centres educatius i associacions de mares i pares de comptar amb regulació del trànsit en tots els passos de vianants situats als accessos dels centres educatius de la ciutat. Davant la impossibilitat que els efectius de la Policia Local puguen cobrir tots els punts, el cos local ha apostat per la figura de les patrulles escolars, emparada pel Reglament general de circulació, a través de voluntaris i voluntàries que hui mateix han començat la seua labor.

En aquesta primera fase del projecte, es cobriran els accessos dels col·legis Pasqual Nácher, Bisbe Pont, Gimeno Barón, Carlos Sarthou i l'aulari d'infantil de Concepció Arenal, encara que podria ampliar-se el nombre de centres amb patrulles escolars a mesura que s'incremente la participació de persones col·laboradores. La Policia Local ha determinat els passos de vianants que s'han de cobrir en funció de les peticions per part dels responsables dels centres educatius i tenint en compte les preferències dels voluntaris i voluntàries per disponibilitat i proximitat al seu domicili. A més, també s'ha tingut en compte que es tracte de zones amb una menor intensitat de trànsit, ja que els punts de major conflictivitat es reserven per als agents de la Policia Local.

Les persones voluntàries que s'han inscrit per a participar en aquest projecte han rebut prèviament una formació sobre nocions bàsiques per a regular el trànsit en els passos de vianants, així com quina ha de ser la seua funció. A més, compten amb una assegurança i se les ha dotat del material corresponent per a la seua labor: un jupetí reflector, una gorra i un xiulet, a més d'una paleta de senyalització.

El comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i l'inspector Alfonso Monfort, que ha dissenyat el projecte de patrulles escolars, han supervisat el començament d'aquesta primera jornada en un dels punts de regulació de trànsit, situat a l'aulari d'infantil del col·legi Concepció Arenal.

Per part seua, la regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, ha valorat de manera positiva aquest projecte, emmarcat "en l'aposta de l'Ajuntament de Vila-real per l'aliança amb la societat i el foment de la participació ciutadana, per a, amb l'ajuda de persones disposades a implicar-se de manera activa, poder cobrir totes les necessitats de la ciutat".

Les persones interessades a participar en el projecte de patrulles escolars poden inscriure's en l'enllaç https://cutt.ly/zNs98QL o enviar un correu electrònic a Protecció Civil Vila-real (proteccioncivil@vila-real.es).

Galeria multimèdia

Imatges

Primer dia del projecte de patrulles escolars
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es