Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Vila-real llança la campanya 'No soc un joguet' per a conscienciar sobre el regal de mascotes durant aquestes festes

dissabte, 24 de desembre de 2022

Campanya per a conscienciar sobre el regal de mascotes per Nadal

La Regidoria de Benestar Animal ha llançat una campanya de conscienciació per a demanar a la ciutadania responsabilitat a l'hora de regalar mascotes durant aquestes festes nadalenques. La campanya porta per lema 'No soc un joguet. Pensa abans de regalar una vida' i pretén "evitar que els animals que es regalen durant Nadal puguen acabar després abandonats". Així ho ha explicat la regidora responsable de l'àrea, Miriam Caravaca, que ha subratllat que "una mascota no és una diversió, ni un joguet, és un ésser viu que requereix cures per a garantir el seu benestar i és necessari un compromís per a assegurar la protecció de l'animal".

La regidora ha recordat que l'Ajuntament treballa de la mà de col·lectius per a la protecció dels animals "perquè una de les nostres prioritats és garantir el benestar de les mascotes i afavorir que totes aquelles que per desgràcia han sigut abandonades puguen tornar a tindre una llar". En aquest moment, l'Associació SOS Manada té al seu càrrec 6 gossos rescatats mentre que Gats de Barri cuida 70 gats abandonats, a més d'altres 35 que estan en cases d'acollida. D'altra banda, l'empresa adjudicatària del servei de recollida d'animals acull 5 gossos rescatats. Caravaca remarca que "continuarem treballant, en col·laboració amb les associacions, per a aconseguir l'abandó zero", per la qual cosa ha demanat "responsabilitat" per a "evitar que les mascotes que ara regalem per Nadal puguen acabar al carrer d'ací a uns mesos". A més, subratlla que, "en cas de tindre molt clar que es vol regalar una mascota, sempre és millor l'adopció, perquè estem donant una segona oportunitat a un animal abandonat".

Cal recordar que la Regidoria de Benestar Animal, a més de treballar en diferents iniciatives al costat de col·lectius com Gats de Barri o SOS Manada, també ultima l'adjudicació del nou contracte de recollida, manteniment, adopció, posada a la disposició de protectores i sacrifici zero d'animals de companyia. Entre les novetats d'aquest contracte, incorporarà per primera vegada el control de colònies felines a través del mètode de captura, esterilització i solta (CES). El servei, amb un període inicial de dos anys, pretén donar resposta a les necessitats no sols de recollida dels animals extraviats o abandonats, sinó garantir-ne el manteniment en condicions òptimes i afavorir-ne l'adopció, devolució a propietaris o derivació a protectores autoritzades quan siga necessari, amb el compromís de sacrifici zero.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es