Inici -> Àrees -> Innovació -> Notícies d'innovació

El disseny 'Carrusel de lectura', triat per a convertir les cabines de telèfon en espais d'intercanvi de llibres per als col·legis

diumenge, 25 de desembre de 2022

Presentació del disseny 'Carrusel de lectura', guanyador de l'edició de 2022 del conveni amb la EASD

El disseny Carrusel de lectura, obra d'estudiants del tercer curs del grau de Disseny d'Interiors de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de Castelló, ha resultat guanyador de l'última edició del taller creatiu impulsat a través del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i les EASD de Castelló i València. El repte creatiu d'aquesta cinquena edició consistia a dissenyar un element que servira per a l'intercanvi de llibres (bookcrossing) als patis dels col·legis a partir de la reutilització de les cabines de telèfon que encara queden a la ciutat. El disseny elaborat pels estudiants María Teresa Canós Ruiz, Lledó López Ofrecio, Nerea Manselgas Gozalbo, Nadia Mateu Cifre i Carla Gimeno Liñán ha resultat triat pel Jurat entre un total de 24 propostes presentades a partir del workshop celebrat el mes de novembre passat en el qual van participar un centenar d'alumnes de les EASD de Castelló i València, a més de quatre estudiants de la ciutat agermanada de Michalovce.
A més d'aquest primer premi, el Jurat ha decidit atorgar un accèssit al disseny titulat Bajo el árbol, presentat per Natalia Moreno Cervelló, Analía Escobar Pino, Francesca Dellafiore Pérez i María Jesús García-Calvo Azcárraga, de l'EASD de València.

El regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, ha felicitat els premiats, així com al professorat i equip de les EASD de Castelló i València, per la qualitat i originalitat de les propostes presentades. "L'acord de col·laboració amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny, l'alma mater del qual és la professora Marina García-Broch, és sens dubte un exemple d'aliança fructífera, que permet canalitzar el gran talent i creativitat dels nostres joves i transformar-los en projectes innovadors per a la ciutat", afirma l'edil. El regidor recorda que l'elecció del repte creatiu d'enguany respon a l'objectiu de "conscienciar sobre la importància de l'economia circular, amb la reutilització d'elements en desús, i el fet d'avançar en el concepte dels patis coeducatius, fent de la lectura un element més d'esbarjo dels xiquets i xiquetes de la nostra ciutat". "A més, la reutilització de les cabines és en si mateixa una manera de mantenir un element patrimonial del nostre passat recent perquè els més joves coneguen com era la comunicació en l'era prèvia al mòbil, i per això un dels criteris del Jurat era, precisament, que en el disseny la cabina tinguera un protagonisme principal", explica Pérez Arribas.

La presentació dels treballs per part de l'alumnat es va fer enguany, de manera excepcional, a València, en l'espai Àgora instal·lat a la plaça de l'Ajuntament, on han tingut lloc molts actes amb motiu de la capitalitat mundial del disseny que enguany ha ostentat València. Després de la presentació, el Jurat ha valorat els 24 treballs presentats i ha decidit per unanimitat que el guanyador siga el treball titulat Carrusel de lectura, les autores del qual són María Teresa Canós Ruiz, Lledó López Ofrecio, Nerea Manselgas Gozalbo, Nadia Mateu Cifre i Carla Gimeno Liñán, estudiants de l'EASD de Castelló, dirigides per l'equip de professorat format per Marta Gimeno Cabedo, Héctor Bonet Juan, Inmaculada Miralles Ull i Pilar Pozo Gabaldón.

També per unanimitat el Jurat ha decidit atorgar un accèssit al treball que porta per nom Bajo el árbol. El Jurat d'aquesta edició ha estat format per Miguel Arraiz García, representant de València World Design Capital 2022, Sergio Ferrero Gil, de l'EASD València, Zoraida Nomdedéu Calvente, representant de l'EASD Castelló, José Lozano Miñana, de l'empresa Robles Project Factory, i Eduardo Pérez Arribas, regidor de Ciència, Innovació i Universitats de l'Ajuntament de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Disseny 'Carrusel de lectura' per a convertir cabines en punts d'intercanvi de llibres Accèssit 'Bajo el árbol'
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es