Inici

Vila-real tanca l'any amb el pagament de més 6 milions d'euros a proveïdors per a injectar liquiditat a l'economia local

diumenge, 1 de gener de 2023

Ajuntament de Vila-real _7

L'Ajuntament de Vila-real ha aprovat durant el mes de desembre relacions de pagament per import de més de 6 milions d'euros amb la finalitat que els proveïdors, la majoria d'ells petites empreses i autònoms de la ciutat, puguen cobrar com més prompte millor pels treballs i serveis prestats al consistori i disposar de liquiditat en aquest moment de dificultats. El regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, ha ressaltat que "l'Ajuntament està travessant una situació financera complicada, amb problemes per a quadrar el pressupost del pròxim any després de l'última resolució urbanística heretada de l'anterior govern del PP que ens obliga a pagar més de mig milió d'euros, però sabem que també la ciutadania i les empreses estan patint la crisi derivada de la guerra a Ucraïna i l'alça de preus i costos energètics". Per aquest motiu, "hem fet tots els possibles per a incloure el màxim nombre de proveïdors i pagaments en l'últim mes de l'any, perquè sabem com és d'important per a empreses i autònoms cobrar en aquests moments".

En total, des de principis de desembre, el consistori ha aprovat 21 relacions de pagament a proveïdors per import de 6.085.219 euros, que s'han abonat ja o s'estan abonant en aquests dies. Madrigal ha agraït el treball dels departaments d'Intervenció, Tresoreria i Oficina Pressupostària "perquè les empreses i autònoms puguen cobrar en el menor termini de temps, sempre garantint la tramitació ajustada a la llei i la fiscalització corresponent". "Estem en una situació difícil per la conjuntura de crisi però sabem que no sols afecta l'Ajuntament, sinó també famílies i empreses, per això estem fent tots els esforços per a continuar fent costat a l'economia local i a les nostres pimes i autònoms", incideix Madrigal.

Cal recordar que l'Ajuntament de Vila-real ha prorrogat el pressupost actual per a garantir la gestió econòmica del dia a dia dels serveis municipals davant la dificultat de quadrar els comptes per a l'any vinent després de l'última resolució conseqüència de l'herència dels empastres urbanístics del PP que suposa el pagament de més de mig milió d'euros pel solar del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE). L'equip de govern ha optat per la pròrroga de l'actual pressupost municipal per a "no tenir cap dificultat en la gestió i fer front a la despesa diària mentre continuem perfilant i quadrant els comptes del pròxim exercici després d'aquesta última garrotada urbanística". L'equip de govern continua treballant i "si no hi ha noves sorpreses, aprovarem el nou pressupost durant la primera quinzena de gener", conclou l'edil d'Hisenda.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es