Inici -> Àrees -> Serveis Públics -> Notícies

Vila-real assegura el manteniment de vies urbanes i camins rurals amb un nou contracte amb servei de resposta ràpida

dijous, 5 de gener de 2023

Treballs de manteniment de vies urbanes

L'Ajuntament de Vila-real destinarà un milió d'euros durant els pròxims dos anys per a garantir el manteniment de les vies urbanes i camins rurals del terme municipal. El Departament de Serveis Públics ultima la licitació del nou contracte que assegurarà la realització de treballs de manera periòdica, així com la resposta ràpida a les incidències urgents, per a mantenir en estat òptim l'asfalt de carrers, vies i camins de la ciutat.

El nou contracte substituirà el que ha estat en vigor durant els dos últims anys, adjudicat a l'empresa Becsa-Simetria, i que ha suposat una inversió de 435.500 euros anuals per al manteniment de vies urbanes i rurals. La licitació d'aquest servei va en la línia del Pla extraordinari de reajustament i priorització pressupostària anunciat per l'alcalde, José Benlloch, que posa el focus en el manteniment dels serveis públics i l'ajuda a les persones com a prioritat davant la difícil situació econòmica del consistori.

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha subratllat la importància d'aquest servei, que durant l'últim any va permetre asfaltar més de 11.000 metres quadrats només en vies urbanes, als quals cal sumar les intervencions en camins rurals. El terme municipal de Vila-real compta amb 150 quilòmetres de camins rurals i al voltant de 400 carrers, "el manteniment dels quals és fonamental per a una mobilitat segura dels vehicles i, en el cas de les vies rurals, per a facilitar l'activitat agrícola que tan important és per al nostre municipi", assenyala el regidor. Madrigal recorda que "en aquests moments en què l'Ajuntament té dificultats per a quadrar el pressupost per l'herència urbanística del PP que ens obliga a pagar un altre mig milió d'euros, a més de per l'augment de costos de l'energia i la pujada de preus, el compromís és centrar tots els esforços en les persones i famílies més vulnerables, però també a garantir els serveis imprescindibles per al funcionament de la ciutat".

El nou plec, que contempla l'adjudicació durant dos anys prorrogables durant dos anys més, incideix en la resposta ràpida "per a atendre els avisos per anomalies, desperfectes i incidències que es realitzen des dels Serveis Públics de l'Ajuntament de Vila-real, en un termini màxim de 48 hores, comptades des del moment de l'avís". A més, preveu que les trucades d'emergència per part dels Serveis Públics s'atenguen les 24 hores del dia els 365 dies per a actuar a la major celeritat possible en cas que existisca un risc per a la seguretat viària o les persones o amb la finalitat d'evitar la deterioració material dels elements objecte del contracte.

El contracte de manteniment de vies urbanes i camins rurals es licitarà per un import d'1.001.920 euros, IVA inclòs, durant dos anys, la qual cosa suposarà una inversió anual de mig milió d'euros. Una vegada adjudicat, el contracte serà prorrogable durant dos anys més.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es