Inici

Vila-real licita la reforma de l'antic cinema Condal com a espai per a la conservació de les carrosses i peanyes de Setmana Santa

divendres, 6 de gener de 2023

Antic cinema Condal

L'Ajuntament de Vila-real posarà en relleu el local que en el seu moment ocupava el cinema Condal com un espai d'ús municipal per a la conservació de les carrosses i peanyes de les diferents confraries i germandats de Setmana Santa. Tal com es va comprometre l'alcalde, José Benlloch, l'Ajuntament ha arrendat aquest espai -propietat de l'orde franciscà i annex al convent i la parròquia de Sant Francsec- i ara ha licitat els treballs per a l'adequació de la planta baixa i la restauració de les façanes de l'immoble, situat al carrer del Molí.

L'alcalde va anunciar el mes d'abril passat l'acord per a poder disposar d'aquest local i va explicar que l'equip de govern ha estat més de tres anys treballant per a fer realitat aquest projecte, que es va veure alentit per la pandèmia; malgrat aquest retard per la covid i les actuals dificultats econòmiques del consistori, finalment la ciutat podrà comptar amb un espai adequat per a emmagatzemar les carrosses i peanyes de Setmana Santa, "que són joies, peces de gran valor patrimonial i sentimental, que els nostres avantpassats van adquirir amb molt d'esforç per a fer possible la nostra Setmana Santa, declarada Festa d'Interés Turístic Autonòmic", segons va remarcar l'alcalde.

Tal com consta en la memòria tècnica, el projecte de rehabilitació consistirà en l'adequació de la planta baixa per a poder destinar-la a magatzem, a més de la restauració de les façanes de l'immoble, "tot recuperant el seu aspecte i caràcter propi i eliminant elements afegits". L'edifici forma part del conjunt del convent dels franciscans i està catalogat pel Pla general d'ordenació urbana amb un índex I de protecció integral. La planta baixa està formada per l'espai que en el seu moment va albergar el cinema Condal i una construcció annexa amb un vestíbul, dos lavabos i un entresolat. El projecte preveu convertir aquest edifici annex en una sala diàfana amb dos lavabos accessibles. Quant a la sala principal, s'eliminaran els desnivells i es restaurarà la fusteria de la façana de la planta baixa. També es preveu la renovació de la instal·lació elèctrica i la il·luminació d'emergència. La primera planta, amb accés independent, forma part en l'actualitat de les dependències del Centre de Dia Lluís Alcanyís. En aquest cas, s'actuarà en la façana d'aquesta planta superior, sense cap intervenció prevista a l'interior. Finalment, es pavimentarà l'exterior de l'edifici en el tram del carrer del Molí mitjançant un paviment continu de formigó imprés.

L'Ajuntament ha licitat ja els treballs per un import de 117.580 euros, sense impostos, i un termini d'execució de tres mesos. Les empreses interessades disposen fins al dia 18 de gener per a presentar les ofertes.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es