Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real redobla esforços en l'atenció a persones sense llar amb un conveni de 100.000 euros per a la posada en marxa i manteniment del nou Pati de Càritas el 2023

dissabte, 7 de gener de 2023

Reunió amb la direcció de Càritas Diocesana

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha rebut aquesta setmana el nou director de Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló de la Plana, Francisco Mir, i el delegat episcopal en Cáritas Diocesana i rector dels Sants Evangelistes de Vila-real, Sergio Mendoza, per a abordar l'estat dels treballs de la nova casa d'acollida Sant Pasqual El Pati, que l'entitat i el bisbat construeixen a Vila-real per a la integració de persones sense llar, amb la col·laboració de l'Ajuntament. En la reunió, han participat també l'exdirector de Cáritas, Juan Manuel Aragonés, el nou director de Cáritas Interparroquial de Vila-real, Enrique Cortés, i l'exdirectora, Carmen Miralles, a més de la regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

"Malgrat les greus dificultats que travessem a l'Ajuntament de Vila-real, fruit de la gestió de les crisis de l'herència del passat sumades a l'impacte de la covid-19 i, ara, l'impacte de la guerra russa contra Ucraïna, tenim molt clar que les persones són la nostra prioritat i, per això, amb un gran esforç, hem pogut tancar el 2022 amb el conveni per a la construcció del nou alberg El Pati íntegrament liquidat", incideix l'alcalde. En concret, l'Ajuntament ha col·laborat en la construcció de la nova casa d'acollida amb un conveni de 300.000 euros, dels quals els primers 100.000 euros es van abonar l'anterior exercici. "Es tracta d'un projecte fonamental per a aquesta nova Vila-real del segle XXI més solidària i inclusiva que estem construint entre tots", valora Benlloch.

"Però amb la construcció de la casa d'acollida no és suficient; cal posar-la en marxa i cal mantenir-la. I l'Ajuntament de Vila-real estarà ací de nou, ajudant i col·laborant perquè les persones sense llar puguen tenir l'atenció que necessiten", detalla. Amb aquest objectiu, en la trobada amb la direcció de Cáritas, Benlloch els ha traslladat la intenció del consistori d'incrementar el conveni anual del programa d'atenció a transeünts fins a pràcticament duplicar-lo, per a poder fer front a les necessitats de manteniment d'un centre de l'envergadura del nou Pati a partir de la seua inauguració, a finals de març, i posada en marxa prevista a partir de juny, tal com van avançar els seus responsables. D'aquesta manera, enfront del conveni habitual del programa de transeünts, de 52.624 euros, la intenció de Benlloch és incloure en el nou pressupost una quantitat de 100.000 euros per a aquesta comesa.

"La nova casa d'acollida Sant Pasqual El Pati de Càritas tindrà 18 habitacions i capacitat per a 36 persones, a més de sales polivalents i altres recursos per a l'atenció i la integració de les persones sense llar. Un projecte molt ambiciós que costarà també molt de mantenir. Conscients de l'important cost del manteniment del projecte, redoblarem esforços amb 100.000 euros en aquest primer any per a ajudar a la seua posada en funcionament i manteniment. Aquests 100.000 permetran la posada en marxa de l'alberg durant mig any, però si, una vegada en funcionament, veiem a mitjan any que es necessita major aportació, l'Ajuntament estarà ací, perquè les persones i especialment les més vulnerables són la nostra prioritat", detalla Benlloch.

A més, l'alcalde ha traslladat als responsables de Cáritas el seu compromís de "tornar a incrementar l'aportació l'any 2024 i buscar fórmules de col·laboració que permeten garantir el manteniment a més llarg termini d'aquest recurs fonamental en una Vila-real que vol avançar sense deixar a ningú arrere", conclou l'alcalde, que ha animat empreses, altres institucions i ciutadans a col·laborar-hi "per a fer viable un projecte tan important per a la nostra ciutat".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es