Inici -> La teua ciutat

El Pla municipal d'aparcaments creix amb un nou pàrquing públic gratuït per a 80 vehicles a l'avinguda de França

diumenge, 8 de gener de 2023

Construcció del nou aparcament Fila 10

El Departament de Territori i Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real continua desplegant el Pla municipal d'aparcaments per tota la ciutat per a donar resposta a la necessitat de zones d'estacionament i, al mateix temps, facilitar els desplaçaments sostenibles en el nucli urbà. Seguint la línia de treball impulsada per l'equip de govern durant l'última dècada, Vila-real suma un nou espai d'aparcament públic i gratuït que estarà situat en l'extrem nord de l'avinguda de França. Concretament, el nou pàrquing Fila 10 ocuparà la franja de terreny situada entre l'avinguda i el traçat del ferrocarril, en el tram entre el camí Na Boneta i el pont de la Gallega.

El tinent d'alcalde responsable de la Regidoria de Territori, Emilio M. Obiol, subratlla la millora en la mobilitat que suposarà aquest nou aparcament, amb 80 places en bateria, situat en una zona de forta demanda per la proximitat d'instal·lacions esportives com la piscina Yurema Requena, el pavelló Bancaixa, noves construccions d'habitatges, establiments del sector serveis i hostaleria, a més de serveis administratius com el Viver d'Empreses, la seu de la Direcció Territorial i la Regidoria d'Innovació o l'oficina de l'Agència Tributària, entre altres. Obiol incideix en els avanços aconseguits amb el Pla municipal d'aparcaments "davant el problema de la falta d'estacionament, que és una de les principals reivindicacions plantejades per la ciutadania a través dels Pressupostos Participatius i en el Consell de Participació Ciutadana".

"El Pla municipal d'aparcaments intenta donar resposta a aquesta necessitat, en els diferents districtes de la ciutat, per a optimitzar la disponibilitat de solars i arribar a acords amb els propietaris per a solucions provisionals o definitives, en funció de les possibilitats, però sempre sota la premissa de treballar en benefici de la ciutadania", detalla el regidor. Obiol també explica que, en aquest cas, els terrenys en els quals s'habilitarà el nou pàrquing Fila 10 estan contemplats com a zona d'aparcament en el Pla general d'ordenació urbana. L'Ajuntament ha acordat la construcció d'aquest nou recinte amb el propietari del terreny, que cedeix el sòl i es queda amb l'aprofitament "renunciant a demanar cap tipus d'expropiació en el futur", assenyala el regidor, que agraeix al propietari les facilitats i la col·laboració. "Es tracta d'un model d'acord totalment diferent al que en el seu moment utilitzava el PP, que desgraciadament ens continua impactant en forma de pagaments milionaris", incideix.

Quant a les característiques del nou pàrquing, ocuparà la franja de terreny annexa a l'avinguda de França i delimitada pel traçat de la séquia Major i la línia del ferrocarril. Es tracta d'una franja d'uns 12 metres d'amplària i la longitud de la qual va des del camí Na Boneta fins als voltants del pont de la Gallega. Segons explica l'edil, no es podrà utilitzar tota la superfície de solar fins al pont perquè el propietari de la parcel·la confrontant amb el pont no ha acceptat l'acord. Amb tot, la zona que finalment ocuparà el pàrquing tindrà capacitat per a 80 places en bateria.

Els treballs, que ja han començat, contemplen una solució sostenible i de poca afecció, amb un tractament de balast compactat, en tractar-se d'una zona confrontant amb el traçat ferroviari, en l'àrea de seguretat i reserva. A més, es plantarà una franja de vegetació a manera de pantalla verda per a minimitzar l'impacte de la línia fèrria. L'accés dels vehicles al nou pàrquing Fila 10 se situarà a l'altura de l'encreuament entre l'avinguda de França i el carrer del Pintor Gumbau, encara que s'habilitaran diversos accessos per als vianants al llarg de l'avinguda.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es