Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

La Marxa Cívica rememorarà als carrers de Vila-real la Guerra de Successió i la crema de la ciutat el 1706

dimarts, 10 de gener de 2023

Programa d'actes per commemorar la crema de Vila-real_1

Vila-real recordarà un any més els fets succeïts el 12 de gener de 1706 amb la tràgica crema de la ciutat per part de les tropes de Felip V en el marc de la Guerra de Successió. Una commemoració que arriba de la mà de l'Associació Cultural Socarrats, amb la col·laboració de la Regidoria de Normalització Lingüística i Acció Cultural del País Valencià. L'acte central tindrà lloc el dissabte 14 de gener, amb la Marxa Cívica pels carrers de la ciutat que recordarà els tràgics fets i honrarà la memòria dels 253 vila-realencs i vila-realenques que van morir en l'atac de les tropes borbòniques.

La marxa iniciarà el seu recorregut a les 19.00 hores a la seu de l'Associació Socarrats, al carrer de Sarthou, 38, i discorrerà per l'avinguda del Cedre, carrer de Pere III, carrer Major Sant Jaume, plaça de la Vila, carrer Major Sant Doménec i carrer de Lluís Vives, fins a arribar a la torre Motxa, on es realitzaran els parlaments institucionals. Com ja és habitual, la marxa comptarà amb la participació de diferents associacions cíviques així com amb els Miquelets del Regne de València, associació de recreació històrica militar. En aquesta edició de la Marxa Cívica, la portadora del penó serà Maribel Castillo mentre que la periodista Gloria Castellote presentarà l'acte de parlaments oficials. La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, ha agraït el treball de l'Associació Socarrats i totes les persones que participen en aquesta commemoració que recupera la història de Vila-real.

Prèviament a la Marxa Cívica, el dijous 12 de gener, el filòleg i teòleg Avel·lí Flors i Bonet oferirà la conferència "La Guerra de Successió vista des de Vila-real", un acte també impulsat per l'Associació Socarrats amb la col·laboració de la Regidoria de Normalització Lingüística. La ponència tindrà lloc a la Casa dels Mundina a les 19.30 hores.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es