Inici

Vila-real lidera l'aposta per la integració a través de l'esport amb el primer trofeu de futbol adaptat

dimecres, 11 de gener de 2023

Presentació del primer trofeu d'A-ball Ciutat de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real consolida i amplia la seua marca de Ciutat de la Salut i l'Esport amb el suport a una nova disciplina esportiva que fomenta la integració i inclusió de persones amb diversitat funcional. La primera edició del trofeu Ciutat de Vila-real d'A-ball, futbol adaptat, se celebrarà aquest diumenge, 15 de gener, a la plaça Major de Vila-real, amb la participació de quatre equips i amb el club local VilaSport com a amfitrió. El regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha presentat el torneig acompanyat pel president del Club VilaSport, Juanan Endrino, el cap de l'àrea d'Esports de la Universitat Politècnica de València i representant de l'Associació per al Foment de l'A-ball a Espanya, César Iribarren, i el president de l'Associació de Futbolistes del València CF, Fernando Giner.

"Vila-real és una ciutat compromesa amb l'esport i amb la inclusió i per això des del primer moment hem volgut estar al costat d'una iniciativa que uneix tots dos objectius i que ens reforça en la nostra marca de Ciutat de la Salut i l'Esport, però també ens ajuda a avançar en la integració de les persones amb diversitat funcional", ha explicat Serralvo, qui ha agraït al Club VilaSport la seua aposta per incorporar aquesta nova modalitat esportiva, nascuda a la Comunitat Valenciana. Així mateix, Serralvo ha lloat el suport de César Iribarren i Fernando Giner per a fer realitat aquest torneig en el qual participaran els equips d'A-ball VilaSport, UPV, Fundació Atlético de Madrid i València CF.

César Iribarren ha destacat la importància d'haver impulsat des de la Comunitat Valenciana una nova disciplina esportiva en el món del futbol, que a més compleix una funció social fonamental com és la integració de persones amb capacitats diferents. Fernando Giner ha agraït el suport de l'Ajuntament de Vila-real i ha remarcat que l'objectiu del futbol en cadira de rodes és "normalitzar la pràctica d'aquest esport entre persones amb diversitat funcional, que puguen practicar-lo en igualtat de condicions i que puguen gaudir del seu esport favorit, al mateix temps que és una manera de transmetre els valors de la igualtat i la integració", per la qual cosa ha confiat que prompte puga comptar amb més suport de la Federació Espanyola de Futbol per a crear la primera lliga d'A-ball.

El president del VilaSport, Juanan Endrino, ha detallat que el torneig tindrà lloc aquest diumenge a partir de les 10.00 hores a la plaça Major i consistirà en un quadrangular amb partits de 30 minuts de duració. Endrino ha mostrat la seua satisfacció per poder organitzar aquest esdeveniment esportiu amb el suport del Servei Municipal d'Esports (SME) de l'Ajuntament de Vila-real i ha assenyalat que "suposa una gran oportunitat per a donar visibilitat a una disciplina que esperem prompte puga considerar-se esport paralímpic".

Finalment, Serralvo ha animat la ciutadania a gaudir d'aquesta cita esportiva "que segur sorprendrà pel seu dinamisme i l'habilitat dels jugadors".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es