Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch no assisteix a Fitur per a tancar un pressupost de 53,3 milions i assegurar la seua entrada en vigor a mitjan febrer

dilluns, 16 de gener de 2023

José Benlloch, alcalde de Vila-real_8

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, treballa aquests dies de manera intensa per a tancar els últims aspectes del nou pressupost municipal que, si no es produeix cap altre contratemps, rondarà els 53,3 milions d'euros. El primer edil està bolcat en la supervisió i seguiment dels tràmits administratius per a aconseguir que els comptes d'enguany s'aproven en el Ple municipal abans que acabe el mes de gener i puguen entrar en vigor a mitjan febrer i d'aquesta manera complir la planificació de l'equip de govern. Precisament per a assegurar que aquest calendari es complisca, l'alcalde ha decidit no acudir enguany a la Fira Internacional de Turisme, Fitur, que se celebra aquesta setmana a Madrid i en la qual Vila-real també és present. "Estem treballant a contrarellotge i tenim ja pràcticament el document tancat, però encara queden alguns punts per resoldre i la meua prioritat està ara ací a Vila-real per a assegurar que el pressupost municipal, que és el document més important que aprova el Ple cada any i que guia la gestió de l'Ajuntament, puga veure la llum com més prompte millor després del bloqueig que, una vegada més, ha suposat l'última resolució urbanística heretada de l'etapa del PP, que se suma als 34 milions d'euros que hem pagat en onze anys", subratlla Benlloch.

L'alcalde recorda que, a mitjan desembre, quan l'equip de govern tenia ja quadrat el pressupost de 2023 va arribar una resolució judicial per la qual l'Ajuntament de Vila-real ha de pagar un altre mig milió d'euros pel solar de 5.556 metres quadrats sobre el qual el PP va alçar el Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) i pel qual ja va abonar 856.000 euros al seu propietari. Una nova maçada fruit dels empastres del PP que va desequilibrar per complet les previsions de l'equip de govern i que va impedir aprovar el pressupost dins de 2022. Davant la necessitat de recalcular les xifres per a incloure el pagament de mig milió d'euros pel solar del CTE, l'equip de govern ha aprofitat aquesta circumstància per a contemplar en el pressupost altres necessitats, emmarcades en la línia de treball de l'equip de govern que prioritza les persones i els serveis públics davant la situació de dificultat econòmica municipal. Així les coses, Benlloch detalla que fruit de la recent reunió amb els responsables de Cáritas, l'equip de govern inclourà també en els comptes de 2023 l'aportació per a garantir la posada en funcionament del nou alberg per a persones sense llar El Pati. Així, enfront del conveni habitual del programa de transeünts, de 52.624 euros, en el nou pressupost es contempla una quantitat de 100.000 euros per a aquesta comesa. Aquesta xifra se suma a la col·laboració en la construcció de la nova casa d'acolliment amb un conveni de 300.000 euros, que està ja completament liquidat. "Malgrat les greus dificultats que travessem a l'Ajuntament de Vila-real, fruit de la gestió de les crisis de l'herència del passat sumades a l'impacte de la covid-19 i, ara, l'impacte de la guerra russa contra Ucraïna, tenim molt clar que les persones són la nostra prioritat", insisteix l'alcalde. En aquest sentit, com ja va avançar Benlloch, el nou pressupost, que segons les xifres en les quals treballa el regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, ascendirà a poc més de 53,3 milions d'euros, estarà centrat en l'atenció a les persones i a garantir els serveis públics a la ciutadania.

Així les coses, l'objectiu en el qual està centrat ara l'alcalde és que durant aquesta setmana el Departament d'Intervenció puga tenir el document final del pressupost per a emetre el corresponent informe. Una vegada superat aquest tràmit, el pressupost es farà arribar als grups polítics perquè puguen realitzar les seues aportacions. La previsió és elevar-ho al Ple municipal abans que acabe el mes de gener i que d'aquesta manera puga entrar en vigor a mitjan febrer.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es