Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La Mesa de Negociació avala la plantilla pressupostària de 2023 com a pas previ a l'aprovació dels comptes en el Ple

dimecres, 25 de gener de 2023

Ajuntament de Vila-real _8

La Mesa General de Negociació de l'Ajuntament de Vila-real ha avalat la proposta de plantilla pressupostària per a 2023, de manera que els comptes municipals avancen cap a l'aprovació en el Ple, després de la demora de les últimes setmanes a conseqüència d'una nova resolució urbanística heretada de l'etapa del PP. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presidit la reunió de l'òrgan de negociació, en el qual estan representades les seccions sindicals de CCOO, UGT, CSIF i SPPLB, juntament amb el regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, i l'edil de Recursos Humans, Álvaro Escorihuela. La trobada, que s'ha prolongat durant al voltant de dues hores, s'ha saldat amb una proposta d'acord amb els representants sindicals després de la negociació de la plantilla pressupostària de 2023. D'aquesta manera, els pressupostos municipals, que ascendeixen a poc més de 53,3 milions d'euros, ja entren en la recta final de tramitació per a la seua aprovació al Ple.

L'alcalde, José Benlloch, ha agraït "als representants sindicals de l'Ajuntament la seua voluntat de diàleg i acord" i "als treballadors i treballadores del consistori l'esforç que em consta que realitzen cada dia per a poder desenvolupar les seues funcions i garantir els serveis municipals malgrat la falta de personal per les dificultats que hem tingut per a cobrir places en els últims anys i que ens han situat en 84 places vacants en aquests moments, que continuarem treballant per a cobrir al més prompte possible". Benlloch ha subratllat que "amb aquest aval de la Mesa General de Negociació, i després de totes les complicacions que des de mitjan desembre han bloquejat el pressupost per la necessitat de recalcular les xifres per a incloure-hi el pagament de mig milió d'euros pel solar del Centre de Tecnificació Esportiva a conseqüència de la mala gestió del PP, ara per fi podem fer un pas més i entregar a l'interventor municipal el pressupost perquè realitze el seu informe i puguem elevar-lo al Ple".

Els comptes municipals s'elevaran a 53,3 milions d'euros i el capítol de personal ascendirà a prop de 21 milions d'euros, amb un total de 493 llocs en plantilla i 28 en programes. La plantilla pressupostària contempla la creació de 13 noves places en diferents departaments: un oficial de Policia Local, un tècnic/a d'Informàtica, un psicòleg/psicòloga per al Centre de Dia Lluís Alcanyís, un TAG i un tècnic/a de gestió en assessoria jurídica per al control i seguiment de subvencions, un tècnic/a de gestió en Atenció i Tràmits, i en el departament de Serveis Socials es creen dues places d'assessors jurídics, dos psicòlegs/psicòlogues, dos treballadors socials i una plaça d'agent d'Igualtat. Així mateix, es crea un programa de dos tècnics en l'àrea de Recursos Humans per a impulsar el procés d'estabilització de places i la cobertura de places vacants.

Benlloch recorda que "estem en un moment decisiu per a la història de la nostra ciutat, en el qual dissenyem i treballem per a construir la nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora". Així, l'alcalde remarca que "en l'última dècada hem superat la barrera dels 50.000 habitants i hem entrat en el club de les ciutats grans, però som la més xicoteta de les grans tant a la Comunitat Valenciana com a Espanya i això genera moltes més exigències que han de ser ateses des de l'Administració local en canviar les necessitats".

"Soc conscient que per a afrontar els reptes del futur necessitem també un Ajuntament adaptat a la Vila-real com a ciutat i en això estem treballant des de 2011", detalla el primer edil, al mateix temps que reconeix que "no hem pogut o no hem sabut avançar més en una cosa imprescindible com és la relació de llocs de treball, que incomprensiblement aquest Ajuntament mai ha tingut". "Han sigut anys molt difícils, amb tres crisis encadenades, però el meu compromís és ferm per a aprovar la primera relació de llocs de treball de la història de l'Ajuntament de Vila-real", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es