Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Festival de curts Cineculpable

El Festival de Cinema de Vila-real celebrarà la seua 25a edició estrenant el títol de certamen qualificador per als Premis Goya

dijous, 26 de gener de 2023

Gala de cloenda de VIST 2022

VIST, el Festival Internacional de Cinema de Vila-real, es prepara per a viure una edició especial, la 25a, que arribarà del 24 al 31 de març. L'organització, a càrrec de l'Associació Sal de la Fila amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real a través de la Regidoria de Joventut, ultima els detalls del festival d'aquest 2023 que, a més de celebrar les seues bodes de plata, ostentarà per primera vegada en la seua història i com a únic representant provincial, el títol de certamen col·laborador i qualificador dels Premis Goya que va obtenir el mes de juny passat. "Aquesta notícia és molt important per al festival ja que ens posiciona entre un grup selecte de certàmens i ens motiva perquè VIST continue creixent", indica Sergi Tellols, director de l'esdeveniment de Vila-real que recorda que ara "els curts que passen pel nostre festival no sols optaran als nostres premis sinó que també podran ser preseleccionats per als Premis Goya".

En aquests moments, i fins al 5 de febrer, està obert el procés de presentació de curtmetratges a través de la plataforma festhome.com per a creacions de ficció, no ficció i animació, de temàtica lliure i amb producció i/o direcció de qualsevol nacionalitat, parlades en castellà, valencià o en versió original subtitulada en castellà o valencià. VIST repartirà 5.100 euros en set categories: Millor Curtmetratge, 1.800 euros; Premi Manuel Villarreal (provincial), 1.200 €; Millor Curt en Valencià, 600 €; Premi del Públic, 600 €; Millor Interpretació Masculina, 300 €; Millor Interpretació Femenina, 300 € i Millor Guió, 300 €. Tots els premiats rebran a més un trofeu commemoratiu.

El festival mantindrà algunes de les novetats que va introduir l'any passat quan va canviar de direcció, marca i imatge. Així, VIST tornarà a pivotar sobre tres pilars fonamentals: l'exhibició de curtmetratges i també d'alguna pel·lícula -el 2022 van ser les preestrenes d'El universo de Óliver i de Nosotros no nos mataremos con pistolas-; la formació amb activitats pensades tant per a professionals i públic així com per a centres educatius (VISTExpress) i, finalment, la dinamització del sector audiovisual amb accions de networking per a potenciar les sinergies entre els professionals de la província.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es