Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple aprova per unanimitat l'últim tràmit que posa a la disposició del Ministeri la parcel·la de la futura comissaria

dimarts, 31 de gener de 2023

Ple ordinari del mes de gener de 2023

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat l'últim tràmit per a la cessió al Ministeri de l'Interior de la parcel·la en la qual s'alçarà la futura comissaria de Policia Nacional. Concretament, la sessió plenària ha avalat, amb el vot favorable de tots els grups municipals, la mutació demanial externa a favor de l'Administració de l'Estat del solar amb destinació a serveis de la Direcció General de la Policia. El regidor responsable de Territori, Emilio M. Obiol, ha explicat que la fórmula de la mutació demanial externa es tradueix en el fet que "l'Ajuntament de Vila-real, amb aquesta aprovació plenària, completa la transmissió del solar a la Direcció General de Policia, que ara haurà d'acceptar la cessió". D'aquesta manera, tal com ha remarcat l'alcalde, José Benlloch, "es tanca l'expedient en l'àmbit local i ara correspon al Ministeri fer els passos per a iniciar la construcció de la nova comissaria".

El solar, de titularitat municipal, compta amb una superfície de 5.500 metres quadrats, dels quals es podrà edificar en 3.100 metres. Es tracta d'una parcel·la que forma part de l'actual aparcament situat enfront del Palau de Justícia, un emplaçament que compta amb el vistiplau del Ministeri per la seua proximitat a una àrea de serveis, la seu judicial i a infraestructures de comunicació, autobús i ferrocarril, atesa la vocació de centre comarcal amb la qual naix l'edifici.

La sessió del Ple celebrada hui ha donat llum verda a altres assumptes com la proposta de concessió dels Premis 20 de Febrer de 2023, uns guardons que des de 2005 s'entreguen en el marc de les Festes Fundacionals per a reconéixer la labor i l'aportació de persones i entitats en favor del creixement de la ciutat. La regidora de Cultura, Rosario Royo, ha explicat els mèrits dels guardonats enguany amb el consens de tots els grups: el Col·legi Santa Maria, l'IES Miralcamp, l'empresa Clariana, el pintor Arturo Doñate, el periodista esportiu Javi Mata i el president de l'Associació de Llauradors Independents de Vila-real, Víctor Viciedo.

Així mateix, el regidor de Festes, Diego A. Vila, ha elevat també al Ple la proposta de nomenament de la nova cort d'honor de les festes, amb Gràcia Gumbau Costa com a reina, juntament amb les dames: Lucía Serrano García, María López Amiguet, María Bellido Mas, Paula Roures Maurici, Irene Quirós Grinyuk i Sulema Sánchez Castellet.

L'aprovació inicial i exposició pública del Pla local de prevenció d'incendis forestals, un document que Vila-real, per les característiques del terme municipal, ha d'elaborar i ha d'aprovar, ha sigut un altre dels assumptes que han tirat avant en el Ple, en aquest cas amb el vot a favor de PSPV, Unides Podem, PP, Ciutadans i Compromís, mentre que Vox s'ha abstingut.

Així mateix, el Ple ha autoritzat la personació de l'Ajuntament davant els recursos presentats en el Jutjat Contenciós Administratiu contra l'aprovació del PAI del nou clúster de la innovació ceràmica, antic PAI de la carretera d'Onda. Tal com va avançar l'alcalde, José Benlloch, una empresa i dos particulars han recorregut aquesta aprovació i ara el consistori haurà de personar-se per a defensar els interessos de la ciutat en aquest procediment. Aquest punt ha comptat amb el suport de PSPV, Unides Podem i Compromís, mentre que la resta de partits s'han abstingut. La mateixa votació s'ha repetit en el punt d'aprovació inicial i exposició pública del Pla normatiu de 2023, que recull les ordenances i altres normes municipals per a enguany.

Finalment, el Ple també ha donat compte de la pròrroga del pressupost de 2022 mentre s'ultimen els comptes de 2023 en els quals treballa l'equip de govern per a poder aprovar-los com més prompte millor.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es