Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Vila-real lliura la Medalla d'Or a Porcelanosa, Enric Arenós 'Quique' i l'Orde Carmelita i nomena a Diego Dualde Fill Predilecte "pels seus valors i exemple" per a la ciutat

dimecres, 1 de febrer de 2023

Lliurament de medalles d'or a Porcelanosa, Enric Arenós i l'orde Carmelita, i nomenament de Diego Dualde com a Fill Predilecte

L'empresa Porcelanosa, l'humorista gràfic Enric Arenós Quique i l'Orde Carmelita ja ostenten la Medalla d'Or de Vila-real, mentre que el científic Diego Dualde ha rebut el nomenament de Fill Predilecte a títol pòstum. L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat aquesta vesprada l'acte oficial de lliurament de distincions i credencials que amplia la galeria d'honors de la ciutat "amb exemples i referents en els quals volem mirar-nos i que ens ajuden a construir una Vila-real millor", en paraules de l'alcalde, José Benlloch. La corporació municipal, encapçalada pel primer edil, ha participat en l'acte institucional, que ha comptat a més amb l'assistència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Diputació de Castelló, José Martí, entre altres autoritats.

L'alcalde ha subratllat "els valors i l'exemple" dels guardonats. "Són el millor referent per als nostres joves i el millor espill en el qual mirar-nos: innovació, solidaritat, talent, sostenibilitat, oportunitats. Els principis que ens guien per a continuar construint aquesta nova Vila-real del segle XXI de la qual tan orgullosos ens sentim i que representen de manera extraordinària els nostres homenatjats".

De Porcelanosa Grupo, representat en l'acte pel seu president, Héctor Colonques, l'alcalde ha destacat la seua capacitat de lideratge i adaptació però sobretot els seus valors "d'humilitat, esforç, treball, innovació, sostenibilitat, estima per allò nostre, il·lusió i millora contínua". La multinacional, que enguany celebra el seu 50é aniversari, compta amb "una projecció i una reputació internacional incalculables per al nostre poble que la converteixen en una excel·lent ambaixadora a tot el món". "El símbol de la nostra extraordinària capacitat d'adaptació, de la resiliència com diem ara, té nom propi: Porcelanosa. De la visió original dels nostres Fills Predilectes José Soriano, Manuel Colonques i Héctor Colonques, a la missió d'una multinacional compromesa amb l'entorn i, sobretot, amb Vila-real", ha asseverat Benlloch.

Per part seua, l'humorista gràfic Enric Arenós Quique ha rebut la Medalla d'Or per haver-se convertit, "a base de treball i de passió, en un nom propi indiscutible en l'humor gràfic en tot el país". L'alcalde ha agraït a Quique l'estima per Vila-real, que ha posat de manifest amb la donació de tota la seua obra gràfica a l'Arxiu Municipal, on es custodien més de 20.000 dibuixos originals i 30.000 reproduccions. "Enric no és només un dibuixant, ni un humorista. Enric és un mestre, en el sentit més ampli de la paraula", ha dit Benlloch.

El pare David Oliver ha recollit la Medalla d'Or concedida a l'Orde Carmelita de Vila-real per més de quatre segles de presència a Vila-real en els quals ha ajudat a cultivar "valors com la humilitat, solidaritat o la inclusió". "Des del convent i col·legi de la Verge del Carme, l'Orde Carmelita de Vila-real ha participat activament en la nostra vida religiosa, social i cultural", tal com ha remarcat l'alcalde, que ha incidit també en la generositat i col·laboració amb la ciutat, a través de la cessió del terreny per al nou pavelló Campió Llorens.

Finalment, l'Ajuntament de Vila-real ha fet lliurament de les credencials de Fill Predilecte a títol pòstum al científic Diego Dualde Pérez, una distinció que ha recollit la seua vídua, Delfina Beltrán. Benlloch ha assegurat que "Diego Dualde va ser, sobretot, un investigador i un científic prestigiós que no va oblidar mai el seu poble", i ha afegit que "ara, la família, donant continuïtat a l'estima del nostre Fill Predilecte per la seua terra, ha volgut fer realitat l'últim gran acte de generositat de Diego Dualde cap a Vila-real i, així, treballem en la cessió durant uns anys de l'extraordinària casa familiar al carrer Major per a usos culturals".

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real. 

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament de medalles d'or a Porcelanosa, Enric Arenós i l'orde Carmelita, i nomenament de Diego Dualde com a Fill Predilecte_2 Lliurament de medalles d'or a Porcelanosa, Enric Arenós i l'orde Carmelita, i nomenament de Diego Dualde com a Fill Predilecte_3 Lliurament de medalles d'or a Porcelanosa, Enric Arenós i l'orde Carmelita, i nomenament de Diego Dualde com a Fill Predilecte_4

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es