Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real ofereix a la Conselleria d'Educació el solar contigu al Palau de Justícia per a construir un edifici per a l'Escola d'Idiomes i l'EPA

dijous, 2 de febrer de 2023

Solar oferit per a construir l'EOI i l'EPA

L'Ajuntament de Vila-real ha elevat a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport la proposta perquè l'organisme autonòmic estudie la idoneïtat del solar de propietat municipal situat al costat del Palau de Justícia per a la construcció d'un immoble d'ús educatiu que albergue l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) comarcal i l'Escola Permanent d'Adults (EPA). La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana oferir a la Conselleria d'Educació el solar a fi que l'Administració autonòmica avalue les característiques de la parcel·la proposada pel consistori i determine si compleix els requisits tècnics per a albergar la nova dotació educativa.

Es tracta d'un solar de 750 metres quadrats annex a l'edifici dels jutjats que, tal com consta en l'acord de la Junta de Govern, "reuneix, en principi, les condicions bàsiques de planejament i edificabilitat per a les necessitats de construcció d'un edifici que puga albergar totes dues escoles reglades". Segons el planejament general, és possible edificar fins a set plantes (planta baixa i sis altures) i a més està situat al carrer de Matilde Salvador, en una zona que ofereix avantatges de localització per la seua proximitat als accessos a la ciutat des de la N-340, amb estació de ferrocarril, aparcament i zona de serveis en l'entorn.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha remarcat que comptar amb un edifici propi per a l'EOI comarcal i un espai en condicions per a l'Escola Permanent d'Adults és una reivindicació històrica i "aquest equip de govern, amb molt d'esforç, està donant resposta a aquestes infraestructures que són imprescindibles per a la nova Vila-real del segle XXI la construcció de les quals depén d'altres administracions però que la responsabilitat de cedir el terreny correspon a l'Ajuntament". "Malgrat haver pagat quasi 60 milions d'euros entre l'herència de l'urbanisme i el deute del PP, la realitat és que no tenim sòl per a tots aquests grans projectes que necessitem per a fer realitat la Vila-real de 2030", subratlla el primer edil.

Benlloch ha recordat que l'adquisició d'aquesta parcel·la es va formalitzar el 2020 "gràcies a un acord amb els propietaris, que van accedir a una rebaixa de 150.000 euros respecte al preu inicial, així com al pagament en tres anualitats, un model diferent al del Partit Popular, que expropiava i ocupava solars sense pagar-los". Així, l'Ajuntament va adquirir el terreny per 278.000 euros, una compra que a més va solucionar un empastre urbanístic de l'anterior govern del PP, per una anomalia en la finca arran de la construcció del Palau de Justícia. Encara que inicialment l'adquisició es va realitzar amb la finalitat de destinar el solar a aparcament per a compensar la cessió d'una part del pàrquing situat enfront dels jutjats per a la construcció de la futura comissaria, l'equip de govern considera que la zona d'estacionament existent és suficient i "en aquest moment és més necessari poder oferir un terreny per a construir un edifici que acolliria dos serveis educatius imprescindibles per a la ciutat com són l'EOI i l'Escola Permanent d'Adults", incideix.

Cal recordar que des de 2018 Vila-real alberga la seu comarcal de l'EOI, un servei que no compta amb un edifici propi sinó que utilitza les aules de l'IES Francesc Tàrrega. En el cas de l'Escola Permanent d'Adults, ocupa la planta alta de l'edifici de l'antiga biblioteca del carrer de les Solades, un immoble que està destinat a albergar el futur centre de salut.

"El solar contigu al Palau de Justícia reuneix tots els requisits perquè la Conselleria puga edificar un gran centre dedicat a la formació, que aculla totes dues escoles reglades, unes instal·lacions dignes per a una ciutat amb vocació educadora i que aspira a generar oportunitats", afirma Benlloch.

Amb la remissió de l'acord de la Junta de Govern Local, ara correspon a la Conselleria d'Educació determinar si el solar és idoni i iniciar els tràmits per a la construcció d'aquest nou recurs educatiu.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es