Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real aposta per un pla de millora i dotació de noves seus d'associacions per a avançar en l'aliança social

dimecres, 8 de febrer de 2023

Plaça Major i Ajuntament de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real aposta per continuar enfortint el teixit associatiu de la ciutat per a avançar en l'aliança amb la societat que ha anat construint des de fa més d'una dècada. Així, el projecte de La nova Vila-real del segle XXI, nascut del consens per a l'elaboració de l'Agenda Urbana, contempla entre les diferents accions dirigides al foment de la participació i l'associacionisme, un pla de millora de les seus dels col·lectius ciutadans i associacions de veïns. "La nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora, no serà possible sense les entitats que, des de diferents àmbits com el social, sanitari, cultural, etc., nodreixen la nostra ciutat i, en aliança i treball conjunt amb l'Ajuntament, donen resposta a necessitats i inquietuds de la ciutadania", assenyala l'alcalde, José Benlloch.

Però perquè aquests col·lectius hi puguen desenvolupar la seua activitat, "és necessari que compten amb instal·lacions dignes que els permeten treballar en els seus projectes o atendre usuaris d'una manera adequada", reconeix l'alcalde. Per això, tal com destaca Benlloch, entre els projectes de l'àmbit solidari de La nova Vila-real del segle XXI, s'ha incorporat un Pla d'intervenció i millora en les seus de col·lectius ciutadans i associacions de veïns. Entre altres accions, aquest pla inclou explorar iniciatives com el lloguer de locals comercials en desús per a destinar-los a associacions que en aquest moment tenen una manca d'espais, com per exemple l'Associació Castelló contra el Càncer, l'Associació de Persones Sordes de Vila-real (Apesovil) o el col·lectiu Afym LGTBI+.

"Venim d'anys molt complicats, en els quals hem encadenat la crisi financera de 2008, la pandèmia i ara la crisi ocasionada per la guerra d'Ucraïna, sumades en el cas de Vila-real als 60 milions d'euros que portem pagats ja per la ruïna de l'herència del PP. Per això, els nostres esforços continuen estant a fer costat al teixit econòmic i també a reforçar l'aliança amb la societat, a la qual destinem més de tres milions d'euros en convenis i ajudes directes enfront dels 700.000 euros que destinaven el 2011 i que ens permet comptar amb una xarxa assistencial indispensable per a la ciutat", subratlla Benlloch. L'alcalde explica que la proposta d'optar pel lloguer de locals comercials "ens permetria donar eixida a espais, sobretot a la zona centre de la ciutat, que ara no estan ocupats per cap negoci, i cobrir la necessitat de seus dignes per a alguns col·lectius que en aquests moments no compten amb aquesta possibilitat". A més, el primer edil creu que el fet de dotar d'activitat aquests locals també podria resultar atractiu perquè altres comerços es decidiren a instal·lar-s'hi "perquè estaríem donant encara més vida al centre de la nostra ciutat".

Amb tot, l'alcalde explica que aquest lloguer seria provisional, ja que la intenció de l'equip de govern és treballar per a crear un futur edifici d'associacions. Benlloch apunta que "ara que el projecte de la nova comissaria està en marxa, l'objectiu seria treballar per poder rehabilitar l'actual seu policial i convertir-la en un espai per a entitats de la ciutat". 

D'altra banda, el pla de millora de locals associatius també inclou dur a terme projectes de condicionament de les seus actuals per a optimitzar i facilitar les funcions i activitats que duen a terme, "tot amb l'objectiu que l'aliança amb la societat que tants fruits ens ha donat des de 2011 siga cada dia més forta i beneficiosa per a la ciutadania".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es