Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Festival de curts Cineculpable

El festival VIST bat rècords amb quasi 1.000 curts a concurs en la seua 25a edició

dimecres, 8 de febrer de 2023

Festival VIST de 2022

VIST, Festival Internacional de Cinema de Vila-real, escalfa motors per a celebrar, entre els divendres 24 i 31 de març, la 25a edició amb 982 curtmetratges a concurs, la xifra més elevada de l'última dècada -la més destacada de les edicions anteriors van ser els 778 treballs audiovisuals rebuts l'any passat-. Respecte a la procedència de les peces, la majoria han arribat d'Espanya (803), amb una elevada representació provincial, encara que també hi ha hagut una alta participació internacional, fins a un total de 42 països com el Brasil (23), Colòmbia (21), Xile i França (20), Mèxic o l'Argentina (18). Per darrere queden altres països com el Perú, Rússia, el Canadà, Panamà, els Estats Units, Àustria, Kazakhstan, Croàcia, Portugal, Andorra, Dinamarca, Luxemburg, Bangladesh, Malàisia o l'Iran.

L'organització de l'esdeveniment, a càrrec de l'Associació Sal de la Fila amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, es mostra molt contenta amb la resposta obtinguda i destaca "l'elevada qualitat" dels curts presentats així com la varietat temàtica per ser un festival "eclèctic". "Ens esforcem per fer una programació el més variada possible perquè VIST no està focalitzat en un gènere o temàtica, per la qual cosa intentarem que hi haja de tots els gèneres i per a tots els gustos", apunten. Amb tot, afirma el director del certamen, Sergi Tellols, "és veritat que enguany, en haver ampliat la durada a 30 minuts, han arribat uns curts que, quant a narrativa, són bastant diferents als de fins a 20 minuts. Acostar-se a un migmetratge fa que les històries siguen diferents i més semblants a una pel·lícula que a un curt", detalla Tellols. Un dels motius de l'auge de treballs rebuts, esgrimeixen des del certamen, pot ser el fet de ser un festival qualificador per als Premis Goya. A més, valora Tellols, que VIST se celebre poc després de l'edició de 2023 dels guardons de l'Acadèmia de Cinema "fa que alguns curts o distribuïdores hagen col·locat el VIST entre els primers festivals als quals enviar els seus nous treballs, per a intentar iniciar carrera de cara a l'edició 2024".

VIST repartirà 5.100 euros en set categories: millor curtmetratge, 1.800 euros; Premi Manuel Vila-real (provincial), 1.200 €; millor curt en valencià, 600 €; premi del públic, 600 €; millor interpretació masculina, 300 €; millor interpretació femenina, 300 €, i millor guió, 300 €. Tots els premiats rebran a més un trofeu commemoratiu.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es