Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real impulsa mesures de suport als barris per a facilitar els trÓmits i afavorir l'organitzaciˇ de les festes

divendres, 10 de febrer de 2023

TrÓmits de les festes de barri

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, treballa en diverses iniciatives que permetran alleugerir els trÓmits i facilitar l'organitzaciˇ de les activitats que les associacions organitzen amb motiu de les seues festes de barri i tradicionals, "reflex d'aquesta ciutat amb cor de poble que Ús Vila-real". "Som conscients que les noves normatives i obligacions per a l'organitzaciˇ d'activitats i l'autoritzaciˇ de determinats esdeveniments han provocat importants distorsions en la preparaciˇ de les festes per part de les nostres entitats. Per aix˛, fa setmanes ja que treballem en diverses alternatives per a agilitzar aquests processos i, d'aquesta manera, enfortir i impulsar les festes en els nostres barris. Unes activitats que formen part de la nostra manera de ser, de les nostres tradicions i d'aquest cor de poble del qual tan orgullosos ens sentim", destaca Benlloch, que ha incidit en el compromÝs de l'equip de govern de "defendre les nostres coses".

Amb aquest objectiu, el primer edil baralla diferents fˇrmules que donen resposta als dos escenaris que es plantegen. D'una part, les festes que promouen associacions constitu´des com a tals i, per tant, amb entitat jurÝdica per a la contractaciˇ directa d'assegurances o l'emplenament d'un altre tipus de trÓmits i, d'una altra part, aquelles celebracions fruit de la tradiciˇ popular que s'han mantingut en el temps grÓcies al treball desinteressat i voluntari. En el primer dels escenaris, l'alcalde preveu la creaciˇ d'una oficina especial de suport i assessorament a les entitats, que els ajude en els diferents trÓmits administratius necessaris per a l'autoritzaciˇ de les activitats. "Moltes vegades, els nous requeriments que estableix la normativa per a fer possible l'organitzaciˇ d'activitats han suposat un plus de complexitat administrativa en la tramitaciˇ de les autoritzacions. Per aix˛, estem plantejant la creaciˇ d'una oficina especial que acompanye a les entitats en l'emplenament dels diferents trÓmits que es requereixen per a atorgar els preceptius permisos. Una oficina especial per a les festes dels nostres barris amb la qual volem, sobretot, estar al costat dels nostres ve´ns i les nostres ve´nes i garantir la pervivŔncia i l'impuls de les festes que organitzen cada any les associacions", argumenta Benlloch.

En aquells casos en quŔ les celebracions tradicionals no parteixen d'una associaciˇ formalment constitu´da, l'alternativa en la qual treballa l'alcalde Ús assumir des de l'Ajuntament la coorganitzaciˇ de les festes. La proposta, que anirÓ al Ple per a la seua aprovaciˇ, contemplarÓ la relaciˇ de festejos que s'inscriuen en aquesta categoria per a facilitar aixÝ l'obtenciˇ dels permisos que, d'una altra manera, seria molt mÚs complex obtenir. "Volem estar al costat dels nostres barris, de les nostres associacions, de totes aquestes persones que, de manera desinteressada, ens ajuden al fet que aquesta nova Vila-real del segle XXI no perda mai el seu cor de poble, a travÚs de les festes de carrers, barris i entitats", argumenta Benlloch. 

"Aquesta nova Vila-real del segle XXI que mira al futur i creix per a convertir-se en ciutat per˛ sense oblidar els seus orÝgens, d'on ve com a millor manera de saber on anem. Les festes de barri sˇn essŔncia del poble, del cor, que generen colĚlaboraciˇ, uniˇ entre els ve´ns i aix˛ ens ajuda a la ciutat mÚs xicoteta d'Espanya i de la Comunitat Valenciana major de 50.000 habitants a competir en un mˇn global com el que vivim", conclou l'alcalde.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es