Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real reforçarà el conveni amb Ashiovi per a dotar a l'associació d'hostaleria i oci d'una seu pròpia

dilluns, 13 de febrer de 2023

Reunió de l'alcalde amb representants d'Ashiovi

L'Ajuntament de Vila-real reforçarà el 2023 la col·laboració amb l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) per a fer possible que l'entitat compte amb una seu pròpia en la qual dur a terme activitats de formació i altres projectes que generen oportunitats per al sector. L'alcalde, José Benlloch, s'ha reunit amb representants de l'entitat, presidida per Emilio Miralles, per a fer balanç de les activitats dutes a terme el 2022 en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb l'Ajuntament i que permet impulsar accions al llarg de l'any com la Ruta de la Tapa o les Jornades Gastronòmiques de l'Olla de la Plana, entre altres.

La trobada, que l'alcalde ha valorat de manera molt positiva, ha servit també per a abordar nous projectes i reptes que els hostalers de Vila-real volen impulsar en els pròxims mesos, i de manera especial, la proposta per a comptar amb una seu pròpia. Sobre aquest tema, Benlloch ha considerat que es tracta "d'una iniciativa que pot ser molt beneficiosa per al funcionament de l'associació i per a promoure activitats de formació i dinamització d'aquest sector econòmic" pel que s'ha compromés al fet que "l'Ajuntament estarà ací per a ajudar-los en el que puguem, dins de la delicada situació econòmica que tenim". Així, l'objectiu de l'alcalde és, en aquest 2023, poder incrementar la dotació del conveni de col·laboració, que actualment és de 60.000 euros, per a facilitar que Ashiovi puga fer front al lloguer i adequació d'un espai com a seu de l'associació.

"Tenim exemples d'altres col·lectius com la Unió de Comerç Vila-real (Ucovi), als quals l'Ajuntament també ha ajudat a comptar amb un local propi, un espai que els resulta tremendament útil i que serveix com un punt de referència i un canalitzador d'iniciatives en favor del comerç local", ressalta Benlloch.

"En un moment de crisi i de dificultats per a l'economia, el nostre compromís i la nostra prioritat continuen sent les persones i el manteniment del teixit productiu", incideix l'alcalde, per la qual cosa "farem un esforç per a acompanyar els establiments d'hostaleria i oci en tots els projectes que siguen positius per al progrés de la nostra ciutat". De fet, l'alcalde ha posat l'accent en la projecció i el retorn econòmic positiu que tenen per a l'economia local iniciatives com la Ruta de la Tapa o les Jornades Gastronòmiques de l'Olla de la Plana, "amb una mostra de cuina en viu que en els últims anys ha comptat amb la participació de xefs amb estrela Michelin i que situen a Vila-real i a la nostra gastronomia en el mapa a escala nacional".

Benlloch ha recordat que, malgrat la llosa de l'herència del PP, amb quasi 60 milions d'euros pagats per l'urbanisme i el deute, "hem demostrat que hi ha una altra manera de gestionar en moments de crisis, apostant per les persones, l'activitat econòmica i els serveis públics". Així, l'alcalde subratlla els 5 milions d'euros destinats a la lluita contra la covid, de manera especial a través d'ajudes directes al comerç i l'economia local. Així mateix, subratlla altres iniciatives úniques a la província com la bonificació del 95 % de l'IBI als locals amb negocis, que tornarà a aplicar-se el 2023 (en el cas de l'hostaleria la bonificació serà del 95 % per als establiments sense terrassa i del 50 % per als locals amb terrassa), i que en els dos anys anteriors va tenir un impacte de 720.000 euros. A aquesta xifra, cal sumar els 540.000 euros que ha deixat d'ingressar l'Ajuntament des de 2020 per l'exempció del 100 % de la taxa per ocupació de via pública per a terrasses, mercats i fires, una mesura que també es mantindrà el 2023.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es