Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real avança en les gestions per al nou centre de salut mental amb una reunió amb l'equip de l'Hospital de Dia

dimarts, 14 de febrer de 2023

Reunió de l'alcalde amb l'equip de l'hospital de dia de salut mental

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, continua avançant en les diferents gestions per a col·laborar amb la Generalitat Valenciana en el projecte del futur centre de referència de salut mental, un nou recurs assistencial que forma part del Pla valencià d'acció en salut mental, drogodependències i conductes addictives. Així, l'alcalde i la regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, s'han reunit amb l'equip de professionals de l'Hospital de Dia de Vila-real del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, a fi de "compartir amb ells el projecte del futur centre de referència i explicar-los les gestions que estem duent a terme en col·laboració amb la Generalitat Valenciana", ha indicat Benlloch. Cal recordar que el comissionat de la Presidència de la Generalitat Valenciana en Salut Mental, Rafael Tabares, va confirmar en una visita recent a la ciutat que el govern de Ximo Puig ja treballa en l'expedient per a la construcció d'un centre de referència en salut mental a Vila-real, que se sumarà a la xarxa de recursos creada en l'última dècada en aliança amb entitats que treballen en l'àmbit de la salut mental.

Benlloch ha explicat que la previsió és que els serveis que ara es presten a l'Hospital de Dia de Vila-real s'integren en la nova infraestructura que impulsarà la Generalitat, per la qual cosa ha volgut fer partícips als professionals que treballen en aquest hospital dels avanços i detalls del projecte. En la trobada, que l'alcalde ha valorat de manera molt positiva, han participat Begoña Felip Serra, supervisora d'Infermeria dels hospitals de dia del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló; la psicòloga Piedad Sales; el terapeuta ocupacional Alejandro Orellana, i les auxiliars Isabel Hernández i Yolanda Amat, entre altres professionals del centre. Així mateix, també ha estat present en la reunió Manuel Menero, que en el seu moment va ser director i impulsor d'aquesta unitat de salut mental a Vila-real.

L'alcalde ha agraït el treball que desenvolupen a l'Hospital de Dia, que compta en l'actualitat amb uns 30 usuaris, i ha subratllat la importància de fer partícips als professionals i responsables d'aquest de "tots els passos que estem donant per a comptar amb millors recursos i ampliar els serveis en atenció a la salut mental per a continuar sent referents en aquest camp".

Així, ha recordat que "això ha sigut possible gràcies a tot el treball realitzat de la mà de la societat civil", amb entitats com la Fundació Manantial, "que ens han ajudat a aconseguir una forta xarxa de recursos i un lideratge que sens dubte ha sigut decisiu perquè la Generalitat haja apostat per la construcció d'aquest centre de referència de salut mental a Vila-real".

Finalment, Benlloch ha subratllat que encara que l'administració competent per a la construcció d'aquest centre és la Generalitat, "des de l'Ajuntament som els primers interessats que siga una realitat en el menor termini de temps possible perquè és un projecte fonamental per a la nova Vila-real del segle XXI" i per això el consistori ja ha preseleccionat un local per a poder posar-lo a la disposició de la Generalitat. Es tracta d'un edifici de prop de 1.000 metres quadrats, superfície necessària per a donar cabuda a tots els serveis que s'hi prestaran. L'alcalde i l'edil de Territori van visitar fa uns mesos aquest local que els tècnics de la Generalitat veuen idoni.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es