Inici -> Àrees -> Projectes Europeus -> Notícies de projectes europeus

Benlloch assumirà en Alcaldia l'impuls als projectes europeus per a implicar totes les àrees municipals i societat local

dimecres, 15 de febrer de 2023

Vila-real participa al Winter Camp de Tech Fiendly

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, participa aquests dies en el Winter Urban Camp, organitzat per Tech Friendly a Madrid per a aprofundir en l'aplicació de l'Agenda Urbana i la transformació de les ciutats cap a models més sostenibles i resilients. La participació en el seminari forma part del compromís de l'alcalde per impulsar la gestió de projectes europeus i aprofitar les oportunitats de finançament que s'obrin amb els fons europeus. Un compromís que ja s'ha materialitzat amb la creació de la primera Oficina de Gestió de fons europeus de l'Ajuntament a finals de 2022 i que continuarà amb la implicació directa del primer edil en la gestió dels projectes per a integrar-hi de manera transversal totes les regidories i la societat.

"Després de molt d'esforç, hem aconseguit crear per primera vegada una estructura per a poder aprofitar al màxim l'oportunitat que ens ofereix Europa perquè aquesta nova Vila-real del segle XXI, que entre tots estem dissenyant, puga continuar avançant", assenyala Benlloch. "L'aposta és tal", agrega, "que en la pròxima legislatura, si els ciutadans tornen a confiar en mi, els projectes europeus dependran directament de l'Alcaldia i assumiré jo mateix el repte directament per a implicar totes les regidories i departaments municipals i tota la societat".

Mostra d'aquest compromís és també la participació directa de Benlloch en les jornades del Winter Urban Camp, acompanyant la delegació vila-realenca, formada pels dos tècnics adscrits a l'Oficina de Gestió de Projectes Europeus, Andoni Aldana i Roger Miralles, incorporats recentment a la plantilla en el marc del programa ERTEFE del Consell de Ximo Puig, precisament per a afavorir la captació d'ajudes procedents d'Europa, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat amb els fons Next Generation de la UE. Per a aquest programa, que compta amb un pressupost de 73.899 euros, el govern municipal ha aconseguit una subvenció del servei Labora de la Generalitat de 61.901 euros. Al costat dels tècnics de l'Oficina de Gestió de Projectes Europeus, forma part també de la delegació la cap de gabinet d'Alcaldia, Edurne Zubiria, i Darío Nieto, un dels coordinadors del procés participatiu de l'Agenda Urbana de Vila-real, juntament amb l'arquitecta Marina García Broch.

L'Agenda Urbana de Vila-real, aprovada el 12 de setembre de 2022 amb un consens històric del 95 % i la sola abstenció de Vox, ha plasmat el seu pla d'acció en 68 projectes estratègics per a la nova Vila-real del segle XXI, acordats amb àmplia concertació social a través dels 34 tallers en els quals van participar 259 persones, un procés per al qual l'Ajuntament de Vila-real va aconseguir el finançament europeu, amb una subvenció de 200.000 euros.

"La nova Vila-real del segle XXI, solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora (sí o sí), ha de mirar als fons europeus per a eixa necessària transformació en la qual estem treballant i que consolidarà el pas de poble a ciutat amb cor de poble. Tots els projectes que decidim per a eixa nova Vila-real del segle XXI en l'Agenda Urbana poden tenir importants ajudes de la Unió Europea. Per a aconseguir que Vila-real continue avançant i afrontant els reptes del segle XXI hem de treballar i molt, perquè hem partit de zero ja que no s'havia fet res a la nostra ciutat en matèria de projectes europeus mai; 16 anys de governs del PP perduts", argumenta Benlloch. "Som la ciutat més xicoteta d'Espanya d'entre les grans. Però, com el nostre equip de futbol, sempre endavant, sí o sí, també a Europa", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es