Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real dona un nou impuls als Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla amb la incorporació de la modalitat de novel·la curta

dimecres, 15 de febrer de 2023

Presentació dels Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla

La Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real i l'Associació Cultural El Guitarró han llançat una nova convocatòria dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla que en la seua 26a edició incorporen com a novetat la modalitat de novel·la curta, a més de l'habitual de narrativa breu. La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, i l'escriptor i membre de l'Associació Cultural El Guitarró, Vicent Usó, han presentat aquest matí la convocatòria, amb la qual es persegueix donar un nou impuls a aquest certamen que, després de més de 25 anys de trajectòria, és ja un referent en l'àmbit literari del País Valencià i en tot el territori de parla catalana.

Noelia Samblás ha subratllat el compromís de l'Ajuntament de Vila-real amb un premi literari que "forma part del nostre projecte de ciutat, perquè ha aconseguit que Vila-real siga un referent literari en la nostra llengua". Samblás ha explicat que el termini de presentació d'obres està obert fins al 19 de març i el lliurament de premis "tornarà als orígens, de manera que l'acte se celebrarà durant les festes patronals de Sant Pasqual, al mes de maig".

Per part seua, Vicent Usó ha explicat que l'objectiu d'aquests premis ha sigut, des del seu naixement, "situar a Vila-real en el mapa literari" per la qual cosa ha agraït el suport de l'Ajuntament per a fer possible la consolidació del certamen. "Ara, després de 25 edicions, era el moment de donar un nou impuls i hem decidit anar més enllà d'un canvi únicament cosmètic", apunta Usó, per a qui "la novel·la curta o nouvelle s'ha convertit en un gènere de renovat prestigi en els últims anys i veiem interessant dotar els autors que opten per aquesta modalitat de mecanismes per a poder publicar les seues obres". Així mateix, Usó assenyala que mentre que a les províncies d'Alacant i València existeixen premis literaris amb molta potència, a les comarques de Castelló hi ha un buit que els Premis Maig esperen poder omplir per a reforçar-se com a referents en aquest camp.

En la modalitat de narrativa breu es podran presentar obres de prosa literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen sigut premiades en altres certàmens. L'extensió dels treballs no podrà ser inferior a 3.500 caràcters ni superior a 8.000, espais inclosos. La separació entre línies haurà de ser d'espai i mig. En la modalitat de novel·la curta podran optar al premi, de manera exclusiva, obres de prosa literària, de tema lliure, escrites en català, inèdites i que no hagen sigut premiades en altres certàmens. No s'admetran compilacions de contes o relats. L'extensió de les obres no podrà ser inferior a 130.000 caràcters ni superior a 170.000, espais inclosos. La separació entre línies haurà de ser d'espai i mig.

Les obres poden presentar-se fins al 19 de març de 2023 a través de l'adreça electrònica premismaig@gmail.com i la dotació dels premis serà de 600 euros per a l'obra guanyadora de la modalitat de narrativa breu i de 2.000 euros per a la novel·la curta. Així mateix, Vicent Usó ha destacat que l'editorial Bromera, "la més important del País Valencià", publicarà els treballs guanyadors, "de manera que assegurem que puguen tindre una àmplia difusió i que arriben als lectors".

Finalment, Noelia Samblás ha animat als autors i les autores a presentar les seues creacions i ha agraït tant el treball de l'AC El Guitarró com de la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament i de totes les persones que han fet possible aquesta nova edició dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla. A més ha tingut un record especial per a l'exregidor Pasqual Batalla, que dona nom als premis, i que va ser un dels seus màxims impulsors.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell dels Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es