Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real celebra el desé aniversari de la recuperació dels seus gegants

dijous, 16 de febrer de 2023

Els gegants de Vila-real a la cavalcada de festes

Vila-real commemorarà enguany el desé aniversari de la recuperació dels seus gegants -Pasqualet, Mari Gracieta, Jaumet i Pinella- amb diferents iniciatives en col·laboració amb la Colla Gegantera. La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, ha anunciat la celebració d'aquest aniversari amb el qual "volem posar en relleu una manifestació de les nostres tradicions tan arrelada i estimada com són els nostres gegants, així com la labor que realitzen els integrants de la Colla Gegantera, imprescindible per a mantenir viva aquesta tradició".

Així, la primera iniciativa d'aquest aniversari tindrà lloc aquest diumenge 19 de febrer amb motiu dels actes oficials d'homenatge a Jaume I i lectura de la Carta Pobla, en el marc de les Festes Fundacionals. A més de comptar amb la participació dels gegants de Vila-real, la Regidoria de Tradicions i la Colla Gegantera hi han convidat l'Associació de Gegants i Cabuts de la ciutat agermanada de Borriana, que també desfilarà en la marxa cívica i en l'acte d'homenatge al fundador.

A més, amb motiu del desé aniversari de la recuperació dels gegants, també es procedirà al trasllat de Pasqualet, Mari Gracieta, Jaumet i Pinella al Gran Casino, edifici que passarà a ser sa casa a partir d'ara. Finalment, des de la Colla Gegantera avancen que al llarg de l'any s'organitzaran diferents activitats per a commemorar aquesta efemèride.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es