Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real ret homenatge al seu fundador i a la Carta Pobla en el 749é aniversari del naixement de la ciutat

diumenge, 19 de febrer de 2023

Homenatge a Jaume I i lectura de la Carta Pobla_3

La corporació municipal, encapçalada per l'alcalde, José Benlloch, juntament amb la reina, María Carmona, i les dames de la cort d'honor, així com representants de la societat vila-realenca i honors i distincions de la ciutat han celebrat el 749é aniversari del naixement de Vila-real, amb l'acte oficial d'homenatge al rei Jaume I i la Carta Pobla. L'acte, conduït per la periodista Marta Alacreu, ha comptat amb la participació de la presidenta de Caixa Rural Vila-real i la seua fundació, Sonia Sánchez, que ha sigut l'encarregada de llegir la Carta Pobla. També hi han participat els gegants de Vila-real, que compleixen 10 anys des de la seua recuperació; la Colla de Gegants i Cabuts de Borriana, convidada amb motiu del 10é aniversari de Pasqualet, Mari Gracieta, Jaumet i Pinella; l'alcaldessa de la ciutat germana de Borriana, Maria Josep Safont; la banda de la Unió Musical La Lira, que celebra els seus 175 anys, i més de 50 entitats ciutadanes que han volgut retre homenatge al fundador de la ciutat el 1274 dipositant corones i rams als peus del monument a Jaume I, obra del Fill Predilecte de la ciutat Vicente Llorens Poy. La reina i dames i l'alcalde han tancat l'ofrena al rei. Un bombardeig aeri i senyera a càrrec de la pirotècnia Martí han completat l'homenatge.

L'homenatge institucional és l'acte central de les activitats programades amb motiu del 749é aniversari, que han comptat aquest cap de setmana amb una granja escola i un torneig de justes medievals i continuaran la setmana que amb la tradicional Mostra de Cuina Medieval de l'Associació Gastronòmica de Vila-real o el Mercat Medieval, entre d'altres. Coincidint amb l'inici de les Festes Fundacionals, l'alcalde ha nomenat recentment l'expert vila-realenc Enrique Viñes com a comissionat que s'encarregarà de coordinar i canalitzar la participació ciutadana en el disseny dels actes amb motiu del 750é aniversari de Vila-real, que se celebrarà el 2024.

Reportatge fotogràfic en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Homenatge a Jaume I i lectura de la Carta Pobla_4 Homenatge a Jaume I i lectura de la Carta Pobla_2 Homenatge a Jaume I i lectura de la Carta Pobla_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es