Inici

L'art més jove i efervescent germina en el desé aniversari de TEST de Vila-real

divendres, 17 de febrer de 2023

Alejandro Ocaña, TEST 2023

Si el TEST és, des del seu naixement, un aparador i una llançadora per a la promoció de nous artistes, en l'aterratge que la Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real prepara per a aquest 2023, el del seu desé aniversari, el seu leitmotiv s'alinea més que mai amb aquest propòsit.

Recolzat pel Departament de Museus de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vila-real, el TEST 2023 està anomenat a ser, sense fissures, "una radiografia de la realitat artística que hi ha al nostre voltant; una oportunitat per a compartir amb el públic què és el que vindrà, aquestes tendències emergents i què és el que s'està començant a coure en el món de l'art contemporani des de l'escala més jove dels nous creadors", explica el seu director, Pascual Arnal.

Perquè si alguna cosa defineix a aquesta edició de la Mostra, referent per la selecció de nous artistes, és la joventut. La que emana dels creadors que construeixen el TEST 2023, que acosta tota una generació que no depassa la barrera dels 30 anys. L'elenc d'artistes convidats blinda la varietat de disciplines segell de la cita. Gema Quiles (pintura), Alejandro Ocaña (instal·lació escenogràfica) i Alex Gambín (dibuix i pintura), donen forma a l'exposició col·lectiva amb seu al Convent, espai d'art de Vila-real i que podrà visitar-se del 4 de març al 29 d'abril de 2023. S'uneix l'art urbà de Lidia Cao per a continuar consolidant el museu de carrer del TEST amb una obra de gran format en una mitgera del nou aparcament habilitat al solar de l'antiga fàbrica Herarbo, al costat de la séquia Major de Vila-real.

"És un orgull per a la Mostra visibilitzar el treball d'artistes que, d'alguna manera, han crescut amb ella; que han començat a desenvolupar la seua carrera artística amb el TEST ja en rodatge", indica Arnal. "Tant de bo aquesta espècie de vides paral·leles que s'han traçat entre el TEST i els artistes convidats haja servit per a ser aquest punt d'inspiració o per a plantar aquesta llavor en aquesta generació tan jove que, com veurem en aquesta edició, ha germinat amb força", afig el director.

En la mostra col·lectiva, els tres artistes de sala "esbossen un trajecte per la història de l'art: des de propostes formalment més acadèmiques a unes altres que fan parada en una contemporaneïtat viva o les que exploren propostes del futur immediat", postil·la el director. En qualsevol cas, Arnal incideix en què les d'aquest desé aniversari comparteixen el fet de no ser exposicions en ús, sinó que "una vegada més, com comença ja a ser marca de la Mostra, es convida als artistes al fet que utilitzen els espais del TEST com desitgen", potenciant i adaptant el seu imaginari artístic a les parets de la sala per a facilitar el diàleg amb el públic. A més, TEST manté un any més les visites guiades a l'exposició del Convent, espai d'art. 

Galeria multimèdia

Imatges

Álex Gambín, TEST 2023 Lidia Cao, TEST 2023 Gema Quiles, TEST 2023
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es