Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real avança en el foment del reciclatge després d'incrementar un 7,2 % la recollida d'envasos lleugers el 2022

dimarts, 21 de febrer de 2023

Presentació de la campanya El Repte del Reciclatge

Vila-real se suma a la iniciativa El Repte del Reciclatge, una campanya impulsada per l'entitat Ecoembes per a conscienciar la ciutadania sobre la importància de la separació en origen dels residus que es durà a terme fins al mes d'abril en 12 municipis dels consorcis C1, C2 i C3-V1 de Castelló i València. L'alcalde de Vila-real i vicepresident del consorci C2, José Benlloch, ha participat hui en la presentació de la campanya que ha tingut lloc al municipi de Borriana, el primer que acollirà les accions informatives i de conscienciació per al reciclatge d'envasos lleugers que desenvoluparà Ecoembes.

Benlloch, que ha agraït la iniciativa, ha subratllat que "campanyes com aquesta són fonamentals per a conscienciar-nos que el reciclatge no és una opció, és una obligació legal i moral, perquè així ho estableix la Llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per a una economia circular i perquè hem d'avançar en els objectius de desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic". El primer edil ha recordat que en l'actualitat "estem en un procés de transformació de la planta de Reciplasa, per al qual per primera vegada comptem amb una subvenció d'1,7 milions de la Generalitat Valenciana, amb la finalitat de millorar els processos i avançar cap a la reducció del percentatge de rebuig". Un objectiu per al qual, a més de tecnologia i esforç humà, també és "imprescindible la col·laboració ciutadana amb la separació en origen dels residus" i sobretot "la conscienciació sobre el cost econòmic que suposa la gestió dels residus i que cada vegada exigirà una major aportació per part de tots".

En el cas de Vila-real, la campanya El Repte del Reciclatge arriba en un moment en què la ciutat ja avança cap a dades positives quant a la separació en origen dels residus. Així, les dades recents de reciclatge d'envasos lleugers a Vila-real ja apunten a una millora, passant de 472,58 tones recollides el 2021 a 506,82 tones el 2022, la qual cosa suposa un augment del 7,2 %. A més, també ha disminuït la fracció reste o grisa, que ha passat de 19.051,74 tones el 2021 a 17.930,04 tones el 2022, la qual cosa suposa una reducció del 5,9 %.

En el cas de Vila-real, la campanya El Repte del Reciclatge es desenvoluparà els dies 23 de febrer i 2 de març, quan l'equip del repte estarà instal·lat a la plaça Major al costat del mercat setmanal. A més, una part de l'equip del repte recorrerà els principals carrers i comerços de la localitat per a informar sobre la campanya. El dissabte 25 de febrer l'estand s'integrarà al carrer de Bayarri, al costat del Mercat Medieval que se celebra durant el cap de setmana.

El Repte del Reciclatge té com a objectiu desmitificar les faules entorn del reciclatge i sensibilitzar la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. Un equip d'animació i formació s'aproximarà als ciutadans per a compartir amb ells el compromís de separar i reciclar correctament.

D'altra banda, es realitzaran xarrades informatives als centres educatius CC Consolació, IES Miralcamp, CC Bisbe Pont i CC Santa Maria en les quals participaran més de 200 estudiants amb l'objectiu que aprenguen a reciclar correctament i coneguen els beneficis que per al medi ambient té aquest gest.

L'acció es planteja com una competició entre municipis dels consorcis C1, C2 i C3-V1 de Castelló i València per a incrementar l'ús del contenidor groc, almenys un 10 % de mitjana, durant els dos mesos posteriors al període de campanya, en comparació amb les dades del mateix període de l'any 2022. El premi serà una dotació en metàl·lic a una ONG de caràcter social seleccionada prèviament pel municipi. En el cas de Vila-real, si la ciutat resulta guanyadora del repte, destinarà el premi a la Fundació Ateneu i a l'Associació Conquistando Escalones.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la campanya El Repte del Reciclatge_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es