Inici

El Groguet, el bus gratuït i pioner de Vila-real, modernitza i consolida el servei amb noves marquesines i una mitjana de 225.000 passatgers a l'any

dijous, 2 de març de 2023

El regidor Emilio M. Obiol presenta les novetats del bus Groguet

El servei municipal d'autobús gratuït i pioner de Vila-real, el Groguet, es consolida i modernitza per a oferir una alternativa de transport públic sostenible, eficaç i sense cap cost per a l'usuari. El regidor de Mobilitat, Emilio M. Obiol, ha presentat aquest matí les novetats del servei, incloses en la recent licitació del contracte, com la incorporació de marquesines i plataformes per a facilitar l'accessibilitat, i les dades d'evolució de viatgers de l'autobús municipal, que va arrancar amb dues línies al novembre de 2018 i compta ja amb una mitjana anual de 225.000 passatgers.

"Les dades, malgrat tot, reflecteixen un cert estancament en l'evolució del Groguet, perquè no podem obviar l'efecte que la covid-19 va tindre en el sector del transport", valora Obiol, qui, en qualsevol cas, destaca la importància del bus gratuït per a l'articulació d'una mobilitat sostenible a Vila-real i el compliment de la Llei de canvi climàtic. "En la llei hi ha molts més punts que l'aplicació d'una Zona de Baixes Emissions que estem tractant per tots els mitjans al nostre abast de modificar per a no impactar negativament en el nostre xicotet comerç. Tots eixos punts per a combatre el canvi climàtic els estem complint. Entre altres mesures, amb un autobús públic amb dues línies i diverses variants, completament gratuït, que no té cap altre municipi del país", incideix el regidor, qui s'ha referit també a la modernització del servei incorporada en el nou contracte.

Entre les novetats del Groguet, destaca una retolació més moderna i adaptada a les imatges corporatives de la ciutat, la dotació de vehicles menys contaminants (de gas natural comprimit, GNC) i amb més places de mobilitat reduïda. Destaca també entre les millores del contracte la col·locació progressiva de 10 marquesines en la via pública -en aquests moments, hi ha cinc ja operatives- amb informació de servei, espai d'espera per a PMR i opis, que es regularan sobre la base de l'ordenança en la qual treballa el departament per a l'explotació publicitària del servei de bus que permetrà la promoció d'activitats, campanyes i serveis municipals. En les dues "subestacions" previstes a Vila-real -la coneguda com la bàscula i, quan la conjuntura permeta reprendre el projecte, la de la intermodal projectada enfront de l'estació de Renfe- se situaran marquesines dobles. A més, a curt termini, el departament de Mobilitat preveu també la col·locació en aquests punts de pantalles per al seguiment del servei. "Es tracta d'unes marquesines senzilles i modernes que dotaran a l'autobús Groguet d'una major seguretat i confortabilitat, redundant d'aquesta manera en una major qualitat del servei i un incentiu per a incrementar el seu ús", argumenta Obiol.

El responsable de Mobilitat també ha volgut destacar la recent col·locació de plataformes que faciliten l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. La previsió és col·locar-ne un total de 10 i ja s'han situat tres en diferents punts de la ciutat. "A més, continuem introduint millores en el servei, a petició dels propis usuaris, com avançar la primera expedició per a ajustar-la a l'horari de l'Hospital Universitari de la Plana, o adaptacions als horaris dels estudiants, entre altres millores", detalla.

"Quan vam arribar al govern municipal en 2011, en mobilitat estava tot per fer. Va ser aquest govern municipal qui va impulsar el primer carril bici de Vila-real i els que han vingut i vindran darrere. Vam impulsar el primer Pla de Mobilitat Sostenible, estem treballant en l'ordenança dels VMP, treballem també en la ubicació d'una xarxa d'electrolineres i, per descomptat, entre moltes altres coses, aquest autobús públic i gratuït. Proves i fets que avalen l'aposta i el compromís d'aquest govern per la mobilitat, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, que no depén només de l'aplicació d'una zona de baixes emissions que ofegaria més encara al nostre comerç", conclou Obiol.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es