Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

VIST presenta el seu cartell anunciador amb al·lusions a grans referents cinematogràfics

dilluns, 6 de març de 2023

La regidora Noelia Samblás i el director de VIST, Sergi Tellols, presenten el cartell del festival

Ja van ser protagonistes en l'edició de 2022 i enguany cobren més força. El 25é Festival Internacional de Cinema de Vila-real, VIST, llança el seu cartell anunciador amb les ulleres que identifiquen l'esdeveniment com a element destacat. Però el creador de la imatge, el dissenyador i artista vila-realenc Joan Callergues, ha volgut donar-los una altra perspectiva aquesta vegada. "És un element que també juga amb el nom del festival, VIST. El que veu l'ull normal i el que es veu a través de les ulleres que representen el món del cinema, dels curts... Les ulleres actuen a manera de filtre entre la realitat i la ficció", explica el responsable del cartell.

Però el disseny beu també d'altres lents "famoses" del seté art. En aquest sentit, Callergues indica que "el director de VIST, Sergi Tellols, em va parlar del cartell de la pel·lícula They live de John Carpenter, que és semblant ja que apareix un home que es troba unes ulleres, se les posa i veu el món com és en realitat. Va ser una casualitat perquè Sergi tenia aquesta idea en ment i jo havia plantejat una cosa similar gràficament i, d'aquí va sorgir el cartell".

La regidora d'Innovació Cultural, Noelia Samblás, i el director del VIST, Sergi Tellols, han presentat el cartell anunciador de la 25a edició d'un certamen de referència per al sector audiovisual provincial. "Les ulleres poden ser moltes coses", afegeix Tellols. "Per exemple, enguany se celebra el 60 aniversari de la pel·lícula Otto e mezzo de Federico Fellini i una de les seues imatges famoses és la Marcello Mastroianni posant o llevant-se unes ulleres i també remet, en certa forma, al cartell de VIST 2023", detalla el director del certamen. Samblás, per part seua, ha destacat l'aposta del festival pel talent local, en confiar amb Callergues per al cartell d'una edició tan significativa.

VIST arrancarà en menys d'un mes la pròxima edició, la primera en la qual estrenarà el títol de certamen qualificador per als Premis Goya. Així, del 24 al 31 de març es commemoraran les bodes de plata d'aquesta cita audiovisual que tornarà a pivotar en tres eixos: l'exhibició de curtmetratges i també d'alguna pel·lícula; la formació amb activitats tant per a professionals i públic com per a centres educatius (VISTExpress) i, finalment, la dinamització del sector audiovisual provincial amb accions de networking per a potenciar les sinergies entre professionals.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es