Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real anuncia un correbou de Julio de la Puerta com a plat fort dels actes taurins en les festes de Sant Pasqual

divendres, 10 de març de 2023

Presentació del cartell del tancament de les festes de Sant Pasqual

Vila-real tornarà a fer honor a l'arrelament del bou al carrer a la ciutat amb un correbou que obrirà els actes taurins de les festes dedicades al patró, sant Pasqual. L'Ajuntament i la Junta de Festes ha programat un correbou de sis bous de la ramaderia de Julio de la Puerta per al dissabte 13 de maig a les 11.00 hores, consolidant així aquesta cita que congrega milers d'aficionats i l'any passat va tornar a celebrar-se per primera vegada després de la pandèmia.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, el regidor de Festes, Diego A.Vila, el president de la Junta de Festes, Toni Carmona, i el president de la Comissió del Bou, José Pascual Adsuara, han presentat el cartell del correbou, acompanyats per altres representants de la Comissió del Bou i la Junta de Festes. El primer edil ha asseverat que "una vegada més, demostrem el compromís en la defensa i manteniment de la tradició del bou al carrer, com ja vam fer durant la pandèmia, vam ser el primer municipi de la Comunitat Valenciana a autoritzar la celebració de festejos taurins en plaça portàtil". A més, l'alcalde ha recordat que Vila-real també va liderar la reclamació a la Generalitat Valenciana d'una solució a la problemàtica de les assegurances, que finalment es va aconseguir a través d'un canvi legislatiu aprovat a les Corts. Benlloch ha agraït el treball de la Junta de Festes, la Comissió del Bou i els voluntaris taurins per a fer possible que "Vila-real puga continuar gaudint de la festa taurina als nostres carrers i que milers d'aficionats òmpliguen la nostra ciutat durant les festes, gràcies a una tradició que no sols forma part de la nostra identitat sinó que també és un motor econòmic".

El regidor de Festes, per part seua, ha explicat que el pròxim 13 de maig els sis bous de Julio de la Puerta realitzaran el recorregut habitual amb la novetat que l'eixida serà des del carrer de Lluís Vives. Els bous recorreran els carrers de Zumalacárregui, Salvador, Josep Ramon Batalla, Raval de Carme, Molí, Pius XII i Cardenal Tarancón.

L'anunci del cartell del correbou és el primer avançament de la programació taurina de les festes de Sant Pasqual, que es completarà amb altres festejos de bous al carrer sufragats tant per l'Ajuntament i la Junta de Festes com per les penyes taurines de la ciutat i la Comissió de Penyes.

En la presentació del cartell han participat diferents membres de la Comissió del Bou i en homenatge a l'afició i la tradició taurines, l'acte ha estat presidit per l'escultura de l'artista local Roberto Bort, que ret tribut al bou al carrer.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es