Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch aborda els desafiaments del municipalisme europeu i la guerra d'Ucraïna en el 44é Ple del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa

dimecres, 22 de març de 2023

L'alcalde participa al 44é Ple del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa _1

L'alcalde de Vila-real i president de la delegació espanyola en el Congrés de Poders Locals i Regionals (CPLR) del Consell d'Europa, José Benlloch, participa durant aquesta setmana en la 44a sessió del Ple d'aquest organisme, amb seu a Estrasburg, on aborda juntament amb la resta de representants dels 46 països membres alguns dels principals reptes que afronta el continent així com la situació de la guerra a Ucraïna per la invasió de Rússia.

Benlloch es troba a Estrasburg des del diumenge 19 fins al dijous 23 de març per a treballar pels interessos locals i regionals amb el debat d'assumptes d'interés com la revisió de la Carta Urbana Europea de 1992 o l'elecció directa dels alcaldes i alcaldesses. Així mateix, en la primera sessió de la setmana s'ha aprovat una declaració dels estats membres sobre la guerra a Ucraïna per a demanar la creació d'un tribunal internacional de crims de guerra i un fons per a ajudar la reconstrucció del país. "Europa afronta grans desafiaments tant polítics com econòmics, en un moment d'inestabilitat per la guerra d'Ucraïna, i des del CPLR treballem en favor de la construcció del projecte europeu comú amb el suport i la defensa del municipalisme i d'una estructura de poders locals i regionals democràtica i estable al territori europeu", subratlla l'alcalde.

Així, el president de la delegació espanyola en el CPLR ha participat en un taller sobre la revisió de la Carta Urbana Europea de 1992 titulat 'La vida urbana en l'era de les transformacions' en el qual s'ha analitzat el paper de les ciutats europees davant el canvi climàtic i de manera especial durant la pandèmia, que va obligar els ajuntaments a adaptar-se ràpidament per a garantir els serveis públics i evitar la propagació del virus i que va evidenciar la necessitat de treballar per la construcció de ciutats més sostenibles. El debat sobre la situació de la guerra russa contra Ucraïna ha ocupat també part del treball dels representants en el CPLR en el Consell d'Europa. A més, altres assumptes per a tractar en la 44a sessió són l'elecció directa dels alcaldes i alcaldesses; la digitalització i l'ús de la intel·ligència artificial per part dels poders locals i regionals per a la prestació de serveis als ciutadans; el paper de les ciutats en les polítiques de sostenibilitat o les estratègies de residència de ciutats i regions en un escenari de crisi habitual.

Durant la seua estada a Estrasburg, Benlloch també participarà en la preparació de la quarta conferència de caps d'estat i govern del Consell d'Europa que, amb el títol 'El futur del Consell d'Europa', se celebrarà a la capital d'Islàndia, Reykjavík, durant els dies 16 i 17 de maig de 2023. El CPLR també debatrà durant aquests dies sobre els informes dels equips d'observació electoral de les eleccions regionals a Alemanya (febrer de 2023) i les locals a Eslovènia (novembre de 2022). En relació amb l'examen del compliment de la Carta Europea d'Autonomia Local s'analitzarà l'informe referent a Romania.

Cal recordar que el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa té com a principal missió treballar pels interessos locals i regionals dels 46 països de l'Europa geogràfica que actualment formen part de l'organisme -Rússia en va ser exclosa després de la invasió d'Ucraïna-. Entre les seues funcions està la redacció d'informes i estudis i l'intercanvi d'experiències en qüestions que afecten els poders locals i regionals; l'aprovació de recomanacions per a l'assemblea parlamentària i el comité de ministres del Consell d'Europa sobre els temes que afecten els poders locals i regionals; actuar com a observador electoral en processos locals i regionals dels països membres, i monitorar i examinar el grau de compliment de la Carta Europea d'Autonomia Local per part dels estats membres.

Galeria multimèdia

Imatges

L'alcalde participa al 44é Ple del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es